Στη δημοσιότητα έδωσε το ΑΣΕΠ τις τελικές λίστες με τους υποψήφιους διοικητές ΥΠΕ που πέρασαν από τον γραπτό διαγωνισμό και προκρίθηκαν ώστε να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.

Πρόκειται για 49 στελέχη που θα καλύψουν μία θέση ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) σε όλη τη χώρα. Οι υποψήφιοι μοριοδοτήθηκαν με βάση τις γραπτές εξετάσεις που έδωσαν στο ΑΣΕΠ σύμφωνα με τον νόμο Κεραμέως, αλλά και με βάση τα πτυχία τους. Προηγήθηκε και μία μικρή περίοδος ενστάσεων από υποψηφίους που διαφωνούσαν με τη μοριοδότηση.

Στο επόμενο διάστημα οι επτάδες που προκρίθηκαν θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας ώστε να προκύψει η τελική τριάδα που θα σταλεί στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να επιλέξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι διοικητές ΥΠΕ και υποδιοικητές (δύο ανά Υγειονομική Περιφέρεια) πρόκειται να διοριστούν περί τα τέλη Ιουλίου. Σημειωτέον, ότι από τους σημερινούς 7 διοικητές ΥΠΕ, οι 5 βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων για προσωπική συνέντευξη. Πρόκειται για τους διοικητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης και 7ης ΥΠΕ (αντίστοιχα, οι επικεφαλής κ.κ. Χρήστος Ροϊλός, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Δημήτρης Τσαλικάκης, Φώτης Σερέτης και Νεκτάριος Παπαβασιλείου).

Υποψηφιότητα για τη δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ) φέρεται να έχει θέσει και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Σταύρος Τσαντής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «δ», ο κ. Τσαντής πρόκειται να περάσει από συνέντευξη την επόμενη εβδομάδα.

Στην περίπτωση που αναλάβει τη θέση του ΔΥΠΕάρχη ενδεχομένως να μεσολαβήσει ένα διάστημα κατά το οποίο θα μείνει ακέφαλο το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων πρόκειται να «κριθούν» και από τους νέους διοικητές των ΥΠΕ.

Για το νοσοκομείο της Ρόδου οι υποψήφιοι «μνηστήρες» φέρεται να είναι πέντε.

Ο γυναικολόγος κ. Γιάννης Βασιλάκης είναι ένας εξ αυτών. Ο κ. Βασιλάκης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης του διοικητή του ΓΝΡ και το 2019. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου, νομαρχιακός σύμβουλος στην πρώτη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου με καθήκοντα στην επιτροπή υγείας του νομού. Υπήρξε επιμελητής Α’ στην Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου και ολοκλήρωσε την υπηρεσία του στο Δημόσιο ως διευθυντής ΕΣΥ. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός γυναικολόγος στο ΙΚΑ από την εποχή Κατσουράκη στο Καστρί.

Ο δεύτερος «σίγουρος» υποψήφιος μετά τον κ. Βασιλάκη, είναι ο κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Κω από το 2019 και πρώην αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.

Έχουν επίσης ακουστεί τα ονόματα του κ. Βασίλη Στασινόπουλου, διοικητή του Νοσοκομείου Καρπάθου και του υποστράτηγου ε.α κ. Νίκου Φανιού, διοικητή του Νοσοκομείου της Καλύμνου, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται από κάποια επίσημη πηγή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταύρος Τσαντής ανέλαβε καθήκοντα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τον Ιούλιο του 2022. Στο διάστημα αυτό συνέβαλε με την επιστημονική του κατάρτιση και την εμπειρία του στη βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου και στη δρομολόγηση μίας σειράς έργων που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού.

Και από τη θέση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ (εφόσον επιλεγεί), είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να μεριμνά για το νοσοκομείο της Ρόδου.