Το 11ο Συνέδριο Επείγουσας Χειρουργικής και Τραύματος αποτελεί σημαντική επιστημονική συνεύρεση επιστημόνων και ειδικών στα θέματα της Επείγουσας Χειρουργικής και του Τραύματος από περισσότερες από 70 χώρες από όλο τον κόσμο.

Dr Δρ Μανώλης Πικουλής Καθηγητής Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετέχουν πολλές σημαντικές προσωπικότητες, περισσότεροι από 520 χειρουργοί και επειγοντολόγοι, με αποκορύφωμα την παρουσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η Ρόδος για τέσσερις ημέρες αποτελεί πόλο έλξης εξειδικευμένων επιστημόνων στο χώρο της επείγουσας ιατρικής και διαχείρισης κρίσεων. Η πρόκληση παραμένει να μπορέσουν να δημιουργηθεί η απαραίτητη πλαισίωση για έναν παραγωγικό επιστημονικό διάλογο, που αγγίζει μέσα από μια ολιστική προσέγγιση την άσκηση του χειρουργικού επαγγέλματος στην Παγκόσμια Κοινότητα Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου και ώρα 20.30, η τελετή έναρξης στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλλο), με την τιμητική ομιλία του Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ΗΠΑ, κ. Γεώργιο Βέλμαχο.

Την Πέμπη 27 Ιουνίου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη διαχείρισης μαζικού συμβάντος με απώλειες υγείας, στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στο χώρο της Πινακοθήκης στην Πλατεία Σύμης.

Το Συνέδριο διεξάγεται στο «Ρόδος Παλάς». Πραγματοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της «Πρωτοβουλία ‘21», της Aegean και πληθώρας άλλων φορέων.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Συνεδρίου είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Πικουλής.