Ο Πρέσβης της Πολωνίας κ. Artur Lompart, καλεσμένος του Δήμου Καρπάθου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Φελλουζή και την ομάδα του, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ηλία Αλεξίου και τους τουριστικούς πράκτορες Ηλία Μακρή και Μιχάλη Ρεΐση.

Stanisław Barabas-Anastasios Milios- Anastasia Skoulou-Michalis Reissis-Arthur Lompart-  G. Alexiou- Elias Makris – G. Athanasiadis

Το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παιδείας και πολιτισμού.

Ανανεώθηκε το ραντεβού για το τέλος του χρόνου στη Βαρσοβία με αποστολή επιχειρηματιών από την Κάρπαθο και έναν κύκλο προγραμματισμένων συναντήσεων.

Ο κ. Πρέσβης πραγματοποίησε επίσης:

– Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Έπαρχο Καρπάθου, κα Καλλιόπη Νικολαΐδου, στο Επαρχείο Καρπάθου- Ηρωϊκής Ν.Κάσου.

– Συνάντηση με την Πολωνική Κοινότητα Καρπάθου.

– Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου κ.κ. Αμβρόσιο, στο Γραφείο της Μητροπόλεως στο Απέρι Καρπάθου.

Δημήτρης Αιβατόγλου- Anastasios Millios- Arthur Lompart – Μιλτιάδης Ζώης.

– Σύσκεψη με εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων της Καρπάθου στο Δημαρχείο Καρπάθου. Συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου Πυραγός κ. Δημήτριος Αιβατόγλου και ο Λιμενάρχης Καρπάθου, Πλωτάρχης κ. Μιλτιάδης Ζώης.

Artur Lompart Πρέσβης Πολωνίας – Μιχάλης Φελλουζής Δήμαρχος Καρπάθου

Η συνεργασία Ελληνικής και Πολωνικής πλευράς για την εκπαίδευση αλλά και η ενίσχυση του εξοπλισμού ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν.

Η αναχώρηση του Πρέσβη από το νησί της Καρπάθου είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.