Συμμετείχαν: Ασβεστά Φωτεινή, Ασβεστάς Νίκος (Λέρος),  Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Δραγουμάνος Αλέκος (Σύμη), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Χατζηβασίλη Μαργαρίτα, Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Η συνεδρίαση είχε ως αποκλειστικό θέμα την προετοιμασία των προσεχών Δωδεκανησιακών εκδηλώσεων, σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα κοινοποιημένο προγραμματισμό. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

  • Η σημασία της γνωστοποίησης των θέσεων των Δωδεκανησίων υποψηφίων Ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων, που θα γίνει διαδικτυακά, λόγω πιεσμένου προγράμματος των υποψηφίων. Η ημερομηνία καθορίστηκε την προσεχή Πέμπτη 30/5, 8μμ και το λινκ της διασύνδεσης μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, αναφέρεται στη συνημμένη πρόσκληση, η οποία ήδη έχει σταλεί  στα κόμματα και μέσω των ΜΜΕ. Μέχρι σήμερα, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον οι ακόλουθοι υποψήφιοι:
  • ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ)
  • ΒΟΛΟΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΝΙΚΗ)
  • ΒΟΥΡΕΞΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΠΑΣΟΚ)
  • ΚΟΥΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΣΟΚ)
  • ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ)
  • ΠΑΝΑΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)
  • ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)
  1. Η προετοιμασία της συνδιοργάνωσης εκδήλωσης επετείου 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει συμμετοχή όλων των Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής με τα λάβαρα τους στη Μητρόπολη Αθηνών, ώρα 10.30πμ καθώς και η δυνατότητα κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Η μεταφορά των λαβάρων, κλπ αντικειμένων, θα γίνει την Παρασκευή 31/5 από τον Πειραιά προς Αθήνα  για την Μητρόπολη και για το ΕΒΕΑ, όπου θα γίνει εκδήλωση μετά την κατάθεση στεφάνων. Για την κάλυψη των αναγκών σε άτομα (σημαιοφόροι, κοπέλες με κορδέλες νησιών, τελετάρχες για την κατάθεση στεφάνων, διανομή κερασμάτων στο ΕΒΕΑ, κλπ), οι εκπρόσωποι των Σωματείων – μελών μας θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τον Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων.
  2. Η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας και των λοιπών Δωδεκανησιακών Σωματείων στις εκδηλώσει του Δήμου Πειραιά «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» και ειδικότερα στη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Βεάκειο Θέατρο το Σάββατο 1/6, 7μμ και στην παρουσίαση της ιστορίας των Καρπαθίων στον Πειραιά, που θα γίνει στην πλατεία Καρπάθου, την Κυριακή 2/6, 6μμ.
  3. Η προετοιμασία για την πραγματοποίηση ενημερωτικής εσπερίδας με θέμα την αξιοποίηση των παραδοσιακών ανεμομύλων, με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων και λοιπών φορέων, που έχουν συνάφεια με το θέμα. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4/6, 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).