Σε επιχείρηση Καθαριότητας στις παραλίες προχωρά ο Δήμος Καρπάθου, αρχής γενομένης με τον καθαρισμό της παραλίας Βρόντη σήμερα και αύριο. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καρπάθου υπέγραψε σύμβαση στις 25/05 για τη «Μίσθωση μηχανήματος Καθαρισμού και Διαμόρφωσης Παραλιών Δημοτικής Ενότητας Καρπάθου».

Οι παραλίες στις οποίες θα γίνει ο καθαρισμός και η διαμόρφωση στα πιο δύσβατα σημεία τους που χρειάζονται άμεση παρέμβαση είναι:

1) Παραλία Βρόντης
2) Παραλία Κυρά Παναγιά
3) Παραλία Αχάτα
4) Παραλία Λευκός που περιλαμβάνει τις παραλίες: Κεντρική, Φραγκολιμιώνας, Ποτάλι
5) Παραλία Άγιος Νικόλαος – Αρκάσα
6) Παραλία Φοινίκι
7) Παραλία Αφιάρτης (σε όσες παραλίες έχει οδική πρόσβαση)
8) Παραλία Διακόφτης
9) Παραλία Surf
10 ) Παραλία Δαμάτρια
11) Παραλία Χριστού Πηγάδι
12) Παραλία Πουλιού Ποτάμι
13) Παραλία Αμμοοπή

Ο αρχικός καθαρισμός των ακτών αποσκοπεί στην απομάκρυνση πάσης φύσεως ογκωδών πετρών και σκουπιδιών, ξύλων, πλαστικών, μπουκαλιών κλπ που υπάρχουν στην ακτή. έτσι ώστε να μην πατηθούν και θαφτούν.

Ο αρχικός καθαρισμός των ακτών της Δ.Ε. Καρπάθου θα γίνει με ειδικό μηχάνημα ακτοκαθαριστή και αμμοκαθαριστή που έχει τη δυνατότητα κοσκινίσματος των σκουπιδιών, ξύλων, φυκιών, πετρών όπου με τα κόσκινα θα συλλεχθούν και θα απομακρυνθούν.

Σε δεύτερη φάση θα γίνει η διαμόρφωση και επιπεδοποίηση των ακτών από όλες τις ανωμαλίες που παρουσιάζουν και έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία της χειμερινής περιόδου.

Η συνολική δαπάνη της σύμβασης ανέρχεται στα 35.260,64ευρω συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.