Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 24 Απριλίου, ειδική αφιερωματική εκδήλωση τιμής στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο Νικόλαο Μαστρομηνά, ο οποίος απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2024.

Στη Δωδεκανησιακή μας Εστία πραγματοποιήθηκε μία πολύ σεμνή τελετή μνήμης και αγάπης στο πρόσωπο του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας και του Σ.Α.Κ., παρουσία εκπροσώπων Πολιτικών Αρχών, πρώην μελών των Δ.Σ. καθώς και εκπροσώπων της οικογένειας του αγαπητού μας Ν. Μαστρομηνά.

Παίρνοντας τον λόγο, οι Προέδροι της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης και Σ.Α.Κ κ. Γιάννης Καραϊτιανός εξήραν το έργο του εκλιπόντος. Κατόπιν, αναγνώστηκαν χαιρετισμοί του υιού του τιμώμενου προσώπου, κ. Γεωργίου Μαστρομηνά, του Δημάρχου Καρπάθου κ. Μιχάλη Φελλουζή και της Προέδρου του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου κας Ειρήνης Γεργατσούλλη-Γιάννουστα.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα των βουλευτών μας κ.κ Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Βασιλείου-Νικολάου Υψηλάντη και της κας Μίκας Ιατρίδη. Χαιρετισμό απηύθυναν και ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή Δωδ/σου κ. Ιωάννη Παππά καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου» κα Ειρήνη Μαρή.

Για το έργο του Νικόλαου Μαστρομηνά μίλησαν η κα Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, επίτιμη πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας και ο κ. Κώστας Πάχος, δημοσιογράφος, συνοδοιπόροι του Ν. Μαστρομηνά στη 40ετή θητεία στα συλλογικά δρώμενα της Δωδεκανήσου.

Ορμώμενοι από την αγάπη και τη νοσταλγία, ακολούθησαν τοποθετήσεις γλυκών αναμνήσεων από τον πρώην πρόεδρο του Σ.Α.Κ. κ. Κωνσταντίνο Λαμπετίδη και τον κ. Γεώργιο Τσαμπανάκη. 

Ξεχωριστός ήταν ο επίλογος από την κόρη του Ν. Μαστρομηνά, Θεοδώρα, η οποία στο κλείσιμο της εκδήλωσης απήγγειλε μαντινάδες-μοιρολόγια αφιερωμένα στον πατέρα της.