Κάθε ρεκόρ κατέρριψε ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που έγινε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 21 Απριλίου στο Σμαραγδένιο Νησί.

Περισσότεροι από 3800 δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε όλες τις διαδρομές, ενώ ρεκόρ στην κλασική απόσταση πέτυχε ο Κενυάτης Kurgat Kiptoo Moses με 2:16:08 που είναι ένας από τους καλύτερους χρόνους που έχουν επιτευχθεί σε Μαραθώνιο στην Ελλάδα.

«Μου άρεσε πολύ η διαδρομή και ο αγώνας, όλα ήταν πολύ όμορφα και θέλω να έρθω ξανά. Θα καλέσω και συμπατριώτες μου δρομείς να έρθουν για να τρέξουμε όλοι μαζί», είπε ο μεγάλος νικητής.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Charles Thomas επίσης από την Κένυα με 2:27:46 και στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Πολωνός Dominik Malik με 2:52:56. Στην τέταρτη θέση και πρώτος Ελληνας ήταν ο Παναγιώτης-Στυλιανός Δημητρίου με χρόνο 2:52:56.

Στις γυναίκες πρώτη θέση για την Moonika Kitt από την Εσθονία σε 3:22:14, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Hannah Garvey με 3:24.32 από τη Μεγάλη Βρετανία και τρίτη ήταν η Ana Maria Wilson από την Κολομβία με 3:27:39. Πρώτη Ελληνίδα ήταν η Ευαγγελία Βλαχάκη με 3:28:31.

Στον αγώνα του Ημιμαραθώνιου μεγάλος νικητής ήταν ο Μιχάλης Χατζηιωάννου με 1:14:45, ο οποίος τιμά συνεχώς τον Μαραθώνιο Ρόδου με την παρουσία του και στις γυναίκες νίκησε η Ουκρανή Anna Georgievskaya σε 1:33:59.

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ

Ξεχωριστή παρουσία στη διοργάνωση είχε και ο πρωταθλητής του Μαραθώνιου της Αθήνας, Παναγιώτης Καραΐσκος που ήταν ο μεγάλος νικητής των 10χλμ. με 32:06, ενώ η Ιρλανδή Rachel Murphy ήταν πρώτη στις γυναίκες με 41:40.

ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Πέρα, όμως, από τους χρόνους και τις επιδόσεις, ο 9ος Μαραθώνιος Ρόδου εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο δρομικό πάρτι με την παρουσία χιλιάδων δρομέων αλλά και φιλάθλων που βγήκαν στους δρόμους του νησιού και ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες.

Σε αυτό το κλίμα συνέτειναν και οι Dj Πέτρος Τριανταφύλλου, KALIDON και Γιώργος Μανωλάς που έπαιζαν μουσική στην Πλατεία Δημαρχείου καθώς και οι συναυλίες με μουσικά συγκροτήματα της Ρόδου απέναντι από το Ακταίον.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ

Τη δική του πινελιά έβαλε και ο Πρεσβευτής του Μαραθωνίου Ρόδου Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας που φωτογραφήθηκε, υπέγραψε αυτόγραφα και συνομίλησε με τον κόσμο. «Ευχαριστώ πολύ το κόσμο για τη θερμή υποδοχή. Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έφερνα επιτυχίες για την Ελλάδα, ο κόσμος δεν σε ξεχνάει. Συγχαρητήρια και στην Οργανωτική Επιτροπή για τον εξαιρετικό αγώνα», είπε ο Πύρρος.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Παρόντες ήταν και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.Tον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα, Ευάγγελος Κυπαρίσσης και Αναστάσιος Χρυσίνας, ο Πρέσβης της Φλόγας Μαραθωνίου Σπύρος Ζαγάρης και ο Βλάσης Καραβασίλης από τον Τελμησσό.

«ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές του αγώνα είπε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέτα Παπαβασιλείου: «Ολοι ζήσαμε έναν εξαιρετικό αγώνα, ο οποίος πιστεύω ότι ήταν ο καλύτερος που έχουμε διοργανώσει έως τώρα. Καταρρίφθηκε το ρεκόρ διαδρομή και το ρεκόρ συμμετοχών, αλλά αυτό που μετράει πάνω από όλα, είναι το χαμόγελο που βλέπαμε στα πρόσωπα των συμμετεχόντων. Ευχαριστώ όσους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση του αγώνα, ευχαριστώ τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν κάθε χρόνο και επίσης, ευχαριστώ τους σπουδαίους και ακούραστους εθελοντές μας. Η επιτυχία του φετινού αγώνα ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη για του χρόνου και τον 10ο επετειακό Μαραθώνιο Ρόδου, για τον οποίο θα ετοιμάσουμε πολλές εκπλήξεις. Ραντεβού το 2025.»

-Το Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου φώτισε η Μαραθώνια Φλόγα που είχε φέρει ο ΣΕΓΑΣ  μία μέρα νωρίτερα στο νησί και σε ειδική τελετή άναψε ο βωμός στην Πλατεία Δημαρχείου.

-Οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν την επίδοση τους στο Link www.myrace.gr/en/event/5639/results.html

-Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει»  τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

-Χρυσοί Χορηγοί του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι ο όμιλος H Hotels Collection, ηTUI καιη Under Armour. Ασημένιοι Χορηγοί είναι η Aegean Airlines, ο όμιλος Mitsis Hotels, η Blue Star καιη Three Sixty Marketing. Επίσημοι χορηγοί είναι οι  ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ, ΜG MOTOR Παρασκευάς, Sunrise Hotel, Roufas Furniture, iSTORM, Lindos Hotel, Blue Bay Labranda, ERGO Hellas, ΔΕΔΗΕΕ καιPwC.

-Χορηγοί επικοινωνίας είναι oι  Mad TV, Mad Radio, Real Voice 99.5, Radio Proto 91.5, Ράδιο Αρχάγγελος  94.1, Best FM 103.1, Radio 1 88, TourismΤοday.gr, iRunmag.gr και Ιnnews.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/
https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/