ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  18/4/2024

Συμμετείχαν: Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος),  Κορδίνα Μαρία, Τοπάλογλου Ελευθερία (Ρόδος), Δραγουμάνος Αλέκος (Σύμη), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Μαρία Λήδα (Τήλος), Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση (9/4/24) μέχρι σήμερα:

 17/4:τελετή αφής Ολυμπιακής φλόγας στον Πειραιά, η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας μας έγινεαπό την αντιπρόεδρο του ΔΣ  κ Κατερίνα Βουρεξάκη.

Διαχείριση Δωδεκανησιακής τράπεζας αίματος μέσω του ΕΕΣ

Λάβαμε θετική απάντηση από την Διεύθυνση Γραφείου Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr Αντώνιου Αυγερινού, σχετικά με το αίτημά μας, για την διαχείριση της Τράπεζας αίματος μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Δημιουργία ημερολογίου με τους βίους των Δωδεκανησίων Αγίων – παρουσίαση βιβλίων με βίους Δωδεκανησίων Αγίων

Αποφασίστηκε η δημιουργία ημερολογίου με τους βίους των Αγίων, που θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με όλα τα Δωδεκανησιακά Σωματεία καθώς και η πραγματοποίηση εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίων με βίους Δωδεκανησίων Αγίων 

Ημέρες Θάλασσας Δ. Πειραιά 2024

Η Ομοσπονδία μας μαζί με όσα Δωδεκανησιακά Σωματεία το επιθυμούν, θα συμμετάσχει και στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, τόσο με ομιλίες όσο και με παρουσίαση μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων

Διάσωση και αξιοποίηση των παραδοσιακών ανεμομύλων   

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας, με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ινστιτούτου Ελληνικών Μύλων και λοιπών φορέων, που έχουν συνάφεια με το θέμα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/5.

3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό»

Η  Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2024. Συγκεκριμένα, η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας μας θα γίνει από την αντιπρόεδρο του ΔΣ, φαρμακοποιό κ Κατερίνα Βουρεξάκη. 

 Ενημέρωση για άτομα με περιουσίες στα παράλια της Μ. Ασίας

Έγινε μια πρώτη ενημέρωση από την συμπατριώτισσά μας κ. Ελευθερία Τοπάλογλου, που αφορά σε άτομα που διαθέτουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για περιουσίες που εξαναγκάστηκαν να αφήσουν οι πρόγονοι τους στα παράλια της Μικράς Ασίας ή και  σε όλη την επικράτεια της γείτονος χώρας, προκειμένου να τις διεκδικήσουν. Αμέσως μετά την περίοδο του Πάσχα, θα προγραμματιστεί μια ευρύτερη ενημερωτική συνάντηση. 

Συνδιοργάνωση εκδήλωσης επετείου 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου στην Αθήνα

Η Ομοσπονδία μας έχει αποδεχθεί την πρόταση του Συλλόγου εν Ελλάδι Κασίων για την συνδιοργάνωση εκδήλωσης της επετείου 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου στην Αθήνα. Η ημερομηνία πραγματοποίησης αυτής είναι το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024. 

Υποψήφιοι  Δωδεκανήσιοι Ευρωβουλευτές

 Με δεδομένη την  διεξαγωγή Ευρωεκλογών την Κυριακή 9/6, αμέσως μετά την κοινοποίηση των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων,  η Ομοσπονδία μας θα γνωστοποιήσει τους Δωδεκανήσιους υποψήφιους στους απανταχού συμπατριώτες, προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωσης των απανταχού συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα των αποδήμων, που από φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης της επιστολικής ψήφου. 

Παράλληλα, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, η Δωδεκανησιακή μας Εστία είναι στη διάθεση κάθε υποψηφίου για  μια συνάντηση ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους συμπατριώτες της παροικίας μας. Αμέσως μετά την περίοδο του Πάσχα, θαπρογραμματιστούν δύο ενημερωτικές συναντήσεις, μια διαδικτυακή για να ενημερωθούν και οι Απόδημοι Δωδεκανήσιοι και μια στον Πειραιά. 

Κατασκευή αγάλματος για τον Δωριέα, Ιδρυτή πόλεως  Ρόδου.

Από τον πανροδιακό Σύλλογο Αμερικής «Απόλλων», στάλθηκε επιστολή προς τον Δήμαρχο και όλα τα μέλη ΔΣ Δήμου Ρόδου, με την οποία υποβλήθηκε  το τελικό σχέδιο του μπρούτζινου αγάλματος για τον Δωριέα, Ιδρυτή της πόλης της Ρόδου, με την επισήμανση ότι η κατασκευή του αγάλματος μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, μόλις υπάρξει η σχετική απόφαση.