Όταν ο Οδυσσέας Χατζής επισκέφθηκε την Κάρπαθο με τους γονείς του είδε από κοντά τον αριθμό αδέσποτων γατών που υπάρχουν στο νησί. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο Οδυσσέας δεν ξέχασε τις γάτες που είχε γνωρίσει το καλοκαίρι.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Γαβαλάς, Οδυσσέας Χατζής,Αλέξανδρος Τσαρακλής, Βασίλης Βογατσάς

Ο Οδυσσέας είναι μαθητής της Έκτης δημοτικού (τμήμα Ε1) στα “Εκπαιδευτήρια ο Πλάτων” στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής (Αττική).
Μαζί με τους συμμαθητές του, Αλέξανδρο Δημήτρη Τσαρακλή, Βασίλη Βογατσά και Δημήτρη, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 200 ευρώ τα οποία και κατέθεσαν στον λογαριασμό της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου- Αnimal Welfare Karpathos.

Ο ίδιος ο Οδυσσέας μας έγραψε χαρακτηριστικά:

Η διαθεματική μας ενότητα “Τα ζώα και η σχέση τους με τον άνθρωπο” και μια εργασία στο σχολείο μας έδωσαν την έμπνευση για να κάνουμε μια πρωτότυπη φιλοζωική δράση. Έτσι οργανώσαμε έναν έρανο για το σωματείο σας συγκεντρώνοντας χρήματα από τις οικογένειες μας αλλά και από τις γειτονιές μας, κάνοντας έρανο και στο δρόμο.

Για τους νεαρούς μαθητές, αναφέρει η κτηνίατρος Άννα Κατωγυρίτη:

Ως οργάνωση δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι για τους νέους αυτούς μαθητές.

Τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα αδέσποτα όχι μόνο στην Κάρπαθο, αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, συνδυάζουμε πάντα εκπαιδευτικά προγράμματα με κάθε επίσκεψη μας στο νησί.

Προσκαλούμε πάντα τα σχολεία να επισκεφθούν τις προσωρινές κλινικές που δημιουργούμε, και εφόσον υπάρχει χρόνος επισκεπτόμαστε και εμείς τους εκπαιδευτικούς χώρους.

Οι 4 φίλοι ελπίζουν να επισκεφθούν την Κάρπαθο μαζί στο μέλλον ως παρέα.

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε να δούμε τον Οδυσσέα, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τον Αλέξανδρο σύντομα στην Κάρπαθο και τους προσκαλούμε να βοηθήσουν εθελοντικά σε ένα από τα επερχόμενα προγράμματα στειρώσεων που οργανώνουμε.