Συμμετείχαν: Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος),  Καραϊτιανός Γιάννης (Κάρπαθος), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Χατζηαντωνίου Γρηγόρης (Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων), Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος). 

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση (5/3/23) μέχρι σήμερα:

9/3: Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου – Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, Πορεία προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατάθεση στεφάνων

10/3: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

21/3: Αποστολή επιστολή προς Διευθυντή COSCO για παραχώρηση χώρου για φύλαξη Δωδεκανησιακού Αρχείου

«100 χρόνια προσφυγιάς: Από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης».

Πρόκειται για ένα τριήμερο (29-31/3)  εκδηλώσεων μνήμης και συγχρόνως προβληματισμού για τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα που έχουν τη ρίζα τους σε εκείνη την περίοδο. Ο χώρος που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι η αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά. Η Ομοσπονδία μας συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής.

Πρόταση στήριξης Παλαιστινίων

Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Αθηναίων, για την στήριξη των Παλαιστινίων με είδη πρώτης ανάγκης, πιθανότατα στα μέσα Απριλίου.

Λάβαμε αίτημα για συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, το οποίο εξετάζεται.

Ενημέρωση για άτομα με περιουσίες στα παράλια της Μ. Ασίας

Προτείνεται η οργάνωση ενημερωτικής συνάντησης για όσα άτομα διαθέτουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για περιουσίες που εξαναγκάστηκαν να αφήσουν οι πρόγονοί τους στα παράλια της Μικράς Ασίας ή και  σε όλη την επικράτεια της γείτονος χώρας, προκειμένου να τις διεκδικήσουν.

Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Έγινε μια αναλυτική συζήτηση για την προετοιμασία της εκδήλωσης στο χώρο του Σ.Ε.Φ. Ν. Φαλήρου, με την  παρουσίαση μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων το πρωί της Κυριακής 10/3. Λόγω των πολλών και συχνών εκδηλώσεων στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα γίνει μόνο μια διαδικτυακή συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη 27/3 και ώρα 7.30μμ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Επιγραμματικά, τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την εν λόγω εκδήλωση είναι τα ακόλουθα:

  • Το Σάββατο 30/3, από 10πμ έως 2μμ περίπου, θα γίνει η διαμόρφωση της αίθουσας ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, όπου θα γίνει η εκδήλωση (λάβαρα Σωματείων, τοποθέτηση αφισών -banner, κλπ). Η μεταφορά όλων θα γίνει από την Δωδεκανησιακή Εστία και από λοιπές έδρες Σωματείων.

Παράλληλα θα γίνουν πρόβες όσων χορευτικών το επιθυμούν.

  • Έχει ζητηθεί από όλα τα Σωματεία – μέλη μας να επιβεβαιώσουν συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων τους αναλυτικά (μουσικοί, χοροί)
  • Βρίσκεται σε εξέλιξη η οριστικοποίηση διαθέσιμων ατόμων για την παρουσίαση – συντονισμό της όλης εκδήλωσης

Εκφράστηκε για άλλη μια φορά, η δυσαρέσκεια όλων των μελών του ΔΣ για την διακοπή της συνεργασίας  με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου  μετά από 20 και πλέον χρόνια συνδιοργάνωσης της κορυφαίας εθνικής επετείου για τους απανταχού Δωδεκανήσιους…

Πρόγραμμα προσεχών εκδηλώσεων  για τις οποίες θα σταλούν αναλυτικές προσκλήσεις: