Ένα από τα παλιότερα έθιμα του χωριού μας, οι Γίλλες, αναβίωσε σήμερα, όπως κάθε χρόνο , από την Ομόνοια Αττικής! Η μέρα ξεκίνησε με τη ευλογία των 5 Γιλλών στην Παναγία Νερατζιωτίσσης. Γίλλες είχαν φέτος οι:

Νικόλας & Φωτεινή Αλεξιάδη (γέννα – αγόρι)
Βάσος & Κέλλυ Βασιλάκη (γέννα – κορίτσι)
Ευθύμιος & Αθανασία Κωνσταντινίδη (γέννα – αγόρι)
Χρήστος & Καλλιόπη Μουτόπουλου (γέννα – αγόρι)
Γιάννης & Μαρία Νικολαΐδη (γέννα – αγόρι)

Ακολούθησε φαγητό και κεράσματα στην κοσμική ταβέρνα «Ο Χρήστος». Η αιθουσα γέμισε απο τους ήχους της λύρας και του λαούτου και οι μικροί μαθητές με τους Δασκάλους τους τραγούδησαν δίνοντας σε όλους χαρά, συγκίνηση και ελπίδα για τη συνέχιση των εθίμων του τόπου μας απο τη νέα γενιά!

Το Δ.Σ τίμησε τους χοροδιδασκάλους Βασίλη & Καλλιόπη Μικροπονδρεμένου και Γιώργο Χατζηαντωνίου για την ήδη 15ετή συνεχή και πολύτιμη προσφορά τους! Ο Προέδρος τους ευχαρίστησε και τους προσφέρθηκαν χειροποίητα κεραμικά έργα τα οποία φιλοτέχνησε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, η κυρία Νίκη Παλαιοχώριτη- Πρωτόπαππα.

Ο Μανωλης Τσαγκάρης μας θυμίσε την προσφορά των παλιών χοροδιδασκαλων σε ολες τις εποχές. Το κείμενο της Αννας Σακελλαριδου, που διάβασε ο πρόεδρός μας, συγκίνησε και ξύπνησε σε όλους μας αναμνήσεις από παλιά.

Το γλέντι ξεκίνησε και μικροί μεγάλοι, με τον Πρόεδρο του συλλόγου πρωτεργάτη, αναβίωσαν το παλιό αυτό έθιμο. Το κέφι μεγάλωσε όταν ακούστηκαν τα τραγούδια της Πρώτης Κυριακής που τραγουδιούνται μέχρι σήμερα στη Βαλαντου!

Ήταν μια όμορφη μέρα κ ευχαριστούμε όλους για την παρουσία και τη συμβολή σας!!
Χρόνια πολλά χαρούμενα σε όλους!!!

Ευχαριστούμε επίσης:

  • τους οργανοπαίκτες που συνόδεψαν το γλέντι μας σήμερα, που είναι πάντα κοντά στο Σύλλογο μας, τον Γιάννη Λιγνό και Γιάννη Χαροκόπου!
  • την κυρία Γκλόρια Λαμπρινού για την επιμέλεια των στιχών/ μαντινάδες που τραγούδησαν τα παιδιά μας!