Φίλες και φίλοι,

Η δική μου δραστηριότητα και παρουσία έχει εσάς ως κριτές. Για αυτό και θέλω να τη γνωρίζετε και να ακούω πάντα τη δική σας φωνή σε ό, τι κάνω. Άλλωστε, εσείς είστε αυτοί που με στηρίξατε, με αγκαλιάσατε και με εμπιστευτήκατε. Και αισθάνομαι πάντα την ανάγκη να ακούω τι μου λέτε, να ακούω και να δίνω προσοχή στη γνώμη σας.

Μάνος Κόνσολας

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι θετική στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων

«Όσοι μιλούν για το δημόσιο πανεπιστήμιο, συμπεριφέρονται σα να μην κυβέρνησαν ποτέ, σα να μην υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα για τις πολιτικές που εφάρμοσαν ως κυβέρνηση για το δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Πράξη συνείδησης η επιλογή μου να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σέβομαι κάθε διαφορετική επιλογή και άποψη. Έχω και εγώ, όμως, τη δική μου άποψη. Η επιλογή μου να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων, απέχοντας από τη σχετική ψηφοφορία, υπαγορεύεται από τις αξίες στις οποίες πιστεύω. Δεν είναι πολιτική πράξη. Είναι πράξη συνείδησης και μόνο.”

Προκήρυξη 10 νέων θέσεων γιατρών στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου

Δέκα μόνιμες νέες θέσεις ιατρών σε Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, συμπεριλαμβάνονται στη νέα προκήρυξη θέσεων του Υπουργείου Υγείας.

Αποκατάσταση της ισονομίας στα Δωδεκάνησα με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον αιγιαλό και την παραλία

«Πιστεύει κανείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για τον αιγιαλό και το περιβάλλον σε όλη την Ελλάδα αλλά να υπάρχουν περιοχές διαφορετικών ταχυτήτων και κανόνων»;, τόνισε ο Μάνος Κόνσολας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο γεγονός να ισχύουν στα Δωδεκάνησα, όσα ισχύουν για τον αιγιαλό και την παραλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι 4 στρατηγικοί στόχοι για τις ορεινές περιοχές, μέσα από τη λειτουργία της νέας αυτόνομης Υποεπιτροπής στη Βουλή

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και της νέας αυτόνομης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων, το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας, αλλά και οι ορεινοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα, αποτίμησαν δημόσια και με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτόνομης Υποεπιτροπής ορεινών περιοχών της Βουλής.

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καρπάθου

Το ζήτημα της ουσιαστικής αναβάθμισης της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Καρπάθου, αναδεικνύει με πρωτοβουλία του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συνάντηση και ελεύθερη, ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες της Ρόδου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση των αγροτών της Ρόδου προς τους Βουλευτές Δωδεκανήσου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παρέμβαση για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα επιδοτούμενα δρομολόγια στα Δωδεκάνησα

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στυλιανίδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Πρωτοβουλία για τη μείωση των χρεώσεων των τραπεζών που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει την ανάγκη μείωσης των χρεώσεων των τραπεζών σε ζητήματα που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ενίσχυση του Πρωτοδικείου Κω

«Οι αλλαγές στο νέο δικαστικό χάρτη, αποτελούν μια ευκαιρία για μια συνολική επανεξέταση του Οργανισμού Δικαστηρίων σε υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες, όπως είναι το Πρωτοδικείο Κω», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.