Kάθε επιστήμονας που σέβεται τον ευατό του και την επιστήμη που υπηρετεί, έχει καθήκον να ενημερώνεται και σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνει τις γνώσεις και τις τεχνικές του. Αυτήν είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία η επιστήμη συναντά την εμπειρία και τα αποτελέσματα γίνονται όλο και καλύτερα στον ιατρικό τομέα.

Αυτή είναι και η θεωρία που ενστερνίζεται ο Δρ. Εμμανουήλ Παναγιώτου για το ιατρικό λειτούργημα.

Γι αυτό το λόγο κάθε χρόνο παρακολουθεί σημαντικά ιατρικά, παγκόσμια συνέδρια με διεθνούς φήμης ομιλητές και επιστήμονες στον τομέα της ολοένα εξελισσόμενης ρομποτική ουρολογίας. Έναν πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό τομέα της ιατρικής επιστήμης που απαιτεί πέρα από γνώσεις και ειδικές τεχνικές και λεπτούς χειρισμούς.

Γι αυτό το λόγο λοιπόν παρακολουθεί και φέτος το παγκόσμιο συνέδριο NARUS 2024 (North America Robotic Urology Surgery) που διεξάγεται στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κάθε χρόνο. Ένα συνέδριο που συμμετέχουν διεθνούς φήμης ουρολόγοι απ όλον τον κόσμο.

Διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου ομιλίες, παρουσίαση κορυφαίων πρακτικών και επεμβάσεων παγκοσμίως, νέων τεχνικών και εργαλείων στον τομέα της ρομποτικής ουρολογίας.

Ο Δρ. Εμμανουήλ Παναγιώτου διακεκριμένος ρομποτικός ουρολόγος και Διευθυντής της Β´Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Υγεία”, βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο σημαντικό αυτό συνέδριο για την ουρολογία, δηλώνοντας και επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι η επιστήμη είναι σημαντική όμως και οι γνώσεις είναι αναγκαίο να ανανεώνονται και να βελτιστοποιούνται.

Η τεχνολογία προχωρά με γοργά βήματα και κάθε επιστήμονας για να είναι εξαιρετικός στο έργο του και σώζει τις ζωές των ασθενών του, θα πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς, να ανταλλάζει απόψεις με συναδέλφους του και να μαθαίνει νέες πρακτικές και να γίνεται πλουσιότερος σε εμπειρίες μελετώντας και το κλινικό έργο συναδέλφων του σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Πάντα υπάρχει κάτι κανούργιο για να μάθεις από τον κάθε ένα συνομιλητή ή σύνεδρο και φυσικά αυτός από εσένα” αναφέρει ο Δρ. Εμμανουήλ Παναγιώτου.

Στο διεθνές συνέδριο NARUS 2024 αυτό ακριβώς συμβαίνει. Είναι το σημείο συνάντησης των ουρολόγων. Είναι το σημείο που “χτυπά η καρδιά” της ουρολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο και οι εμπειρίες, οι τεχνικές ακόμα και οι νέες θεωρίες που αναπτύσσονται πάνε την επιστήμη της ιατρικής πολλά βήματα πιο πάνω.

Γι αυτό το λόγο, είμαστε υπερήφανοι που ένας γιατρός από την ομάδα του Νοσοκομείου “Υγεία” πρωτοστατεί και είναι τόσο ενεργός σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες.

Συγχαρητήρια στον Δρ. Εμμανουήλ Παναγιώτου.