Ο Δρ. Εμμανουήλ Παναγιώτου, διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Υγεία”, παρευρέθηκε στο “Fifth International Prostate Cancer Symposium and World Congress of Urologic Oncology” το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ουρολογίας του νοσοκομείου Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Ο Δρ. Παναγιώτου με τον καθηγητή, Vice Chairman Dr Wiklund

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023 και συγκέντρωσε κορυφαίους ουρολόγους από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση του καρκίνου του προστάτη.

Ο Δρ. Παναγιώτου ο οποίος ήταν ο μοναδικός Έλληνας προσκεκλημένος επιστήμονας ανάμεσα σε κορυφαίους ιατρούς της ειδικότητας του, όπως οι καθηγητές, Chairman Dr Tewari και Vice Chairman Dr Wiklund  συμμετείχε σε διάφορες συζητήσεις. Επίσης, παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των ομιλητών για τα πιο επίκαιρα θέματα στον τομέα της ουρολογικής ογκολογίας

Ο Δρ. Παναγιώτου δηλώνει ότι το συνέδριο ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους ουρολόγους από όλο τον κόσμο. “Είχα την ευκαιρία να μάθω για τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και να συζητήσω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή κλινική πράξη”, αναφέρει.

“Είμαι σίγουρος ότι οι γνώσεις που απέκτησα θα με βοηθήσουν να βελτιώσω και άλλο την ποιότητα της φροντίδας που παρέχω στους ασθενείς μου”.

Να υπογραμμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Δρ. Εμμμανουήλ Παναγιώτου, είναι ο πρώτος ιατρός που χειρουργεί με την ρομποτική μέθοδο στο Νοσοκομείο “Υγεία”  από το 2008. Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ρομποτικών επεμβάσεων στο ενεργητικό του. Ακόμα, είναι από τους πρωτοπόρους χειρουργούς ουρολόγους στον Ελλαδικό χώρο που εφαρμόζει την ρομποτική μέθοδο συνδυάζοντας εμπειρία, συνέπεια και θετικά αποτελέσματα.

Συνοψίζοντας, το “Fifth International Prostate Cancer Symposium and World Congress of Urologic Oncology” στο οποίο συμμετείχε ο Δρ. Εμμανούλ Παναγιώτου, που έγινε στη Νέα Υόρκη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στον τομέα της ουρολογικής ογκολογίας παγκοσμίως.

Το συνέδριο προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και να δικτυωθούν με άλλους επιστήμονες του χώρου.