Αγαπητοί χωριανοί,
Θέλω να σας ενημερώσω σχετικά με το θέμα του νερού στο χωριό μας.
Eπικοινώνησα σήμερα με τον υδρονομέα κ Οικονόμου ο οποίος μου εξήγησε αναλυτικά που βρισκόμαστε:

ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Α) Η υδροφόρος του δήμου κουβαλάει νερό στην δεξαμενή της Σκοπής σήμερα και αύριο.Η ποσότητα αυτή δεν επαρκεί για να καλυφθούν 100 κυβικά και θα χρειαστεί και υδροφόρος ιδιωτική, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες του χωριού ως το τέλος Αυγούστου που είναι και η “πιο δύσκολη περίοδος” για το χωριό μας.

Β )Η γεώτρηση στο Πλατύολο κοντά στην επιχείριση Πουζουκάκη,δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες βύθισης της αντλίας.
Αν γίνουν αυτές οι δύο ενέργειες -εργασίες τώρα, η κατάσταση με το νερό θα εξομαλυνθεί αρκετά.

Γ)Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. δήμαρχο και τον γενικό γραμματέα του δήμου Καρπάθου.

Ο κύριος δήμαρχος μου ανέφερε ότι η υδροφόρος θα συνεχίσει να κουβαλάει νερό για το χωριό ΜΑΣ και ότι η γεώτρηση θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα.

Ο κύριος Γενικός γραμματέας με ενημέρωσε ότι υπάρχουν 7.500 ευρώ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ιδιωτική υδροφόρο για τον μήνα Αύγουστο.

Δ) Τέλος, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πάρεδρο του χωριού κ Μαγριπλή και συμφωνήσαμε αμφότεροι ότι η κατάσταση με το νερό έχει φτάσει στο απροχώρητο και οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε μια λαϊκή συνέλευση στο εκκλησιασμό Μέγαρο ΜΕΝΕΤΩΝ αύριο Κυριακή 13.8.2023 και ώρα 19:00 (7) μ.μ.

Καλούνται όλοι οι χωριανοί ΜΑΣ να συμμετέχουν και να παρευρεθούν.

Με εκτίμηση 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β. ΑΝΔΡΕΟΥ
Δημοτικός Σύμβουλος