Αγαπητέ κ. Καπετανάκη 
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με  χαρά θα σας απαντήσουμε  στην επιστολή σας στην  “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ”, σήμερα 6/7/2023

Όπως πολύ σωστά εσείς αναφέρετε στην επιστολή σας, το οικόπεδο παραχωρήθηκε δωρεάν, από την ευεργέτιδα του συλλόγου κ. Μαρία Μακρή του Βασιλείου και της Ζωής, παραχωρήθηκε στον σύλλογο εγγράφως με νόμιμες διαδικασίες.

Η κατασκευή του γηπέδου τένις έγινε σε μεγάλο μέρος από δωρητές, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στην είσοδο του γηπέδου τένις και σε χώρο εντός του. Σε μικρότερο μέρος με πόρους του συλλόγου και χωρίς κρατική επιχορήγηση.

Ο Πρωτέας με δημοσιεύσεις του τόσο τον Αύγουστο του 2021, όσο και τον Οκτώβριο του 2021, καθώς και στην «Βραδιά Πρωτέα» στις 8/8/2022, δημοσίως αναφέρθηκε η κατασκευή του γηπέδου τένις, δίνοντας μεγάλα εύσημα στην ευεργετιδα του συλλόγου, και με απονομή τιμητικής πλακέτας, την οποία παρέλαβε για λογαριασμό της ο πρώτος της εξάδελφος δικηγόρος Νίκος Παπανικήτας. 

Από εκείνη τη βραδιά ξεκίνησαν οι δωρεές, με πρώτη και μεγαλύτερη δωρεά της κας Ζωής Μουστακάκη, η οποία ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε αμέσως κατά την διάρκεια της χοροεσπερίδας και ακολούθησαν πολλές ακόμη τους επόμενους μήνες, που επίσης δημοσιεύθηκαν από τον σύλλογο μας, μία προς μία.

Η κατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ έγινε σε έκταση δωρεάς της οικογένειας Ειρήνης Νικολάου προς τον σύλλογο μας, με δωρεές φίλων του συλλόγου από όλη τη Κάρπαθο και με πόρους του συλλόγου, χωρίς κρατική επιχορήγηση.

Στην ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου μας, υπάρχουν 3 προπονητές που εθελοντικά προπονούν αθλητές ανάλογα με την ηλικία τους, επίσης στην ομάδα “Κάρπαθος Μπάσκετ”, υπάρχουν 2 προπονητές επίσης εθελοντές.

Οι προπονητές όλων των τμημάτων είναι αξιόλογοι, κρίνουν αξιοκρατικά για το καλό της ομάδας που έχουν υπό την εποπτεία τους, χαίρουν της εμπιστοσύνης μας και στο έργο τους δεν παρεμβαίνει η διοίκηση πρώτα από σεβασμό προς τις προσωπικότητες τους αλλά και σε αναγνώριση της άριστης δουλείας τους, γεγονός που φαίνεται από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της ομάδας μας τα τελευταία 18 χρόνια.

Το αθλητικό κέντρο “Πρωτέα” όπως όλα τα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα έχουν κανόνες λειτουργίας για να μπορούν να αντέξουν στο χρόνο, γι’ αυτό το γήπεδο ποδοσφαίρου τους χειμερινούς μήνες είναι ανοιχτό για όλη τη νεολαία της Καρπάθου, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή απογευματινές ώρες και πρωινές ώρες σε προγραμματισμένες επισκέψεις των σχολικών μονάδων του νησιού.

Ενώ τους θερινούς μήνες είναι ανοιχτό απ’ τις 18:00 έως 22:00 κάθε μέρα.

Όσον αφορά το γήπεδο μπάσκετ είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για όλο το χρόνο και όποτε υπάρχουν αγώνες των ομάδων μας.

Ενώ το νέο γήπεδο τένις είναι στην διάθεση του κοινού ή των αρμόδιων προπονητών, όποτε το θελήσουν οι αθλητές.

Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται από τις εισφορές των μελών του συλλόγου, από την διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, από συνδρομές γονέων και φυσικά από μικρές και μεγάλες δωρεές των φίλων του συλλόγου Καρπαθίων, εντός και εκτός Καρπάθου.

Τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν εγκριθεί επιχορηγήσεις του συλλόγου μας από τον Δήμο Καρπάθου, κατόπιν αιτήσεως μας, στο πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης από τον Δήμο Καρπάθου, των αθλητικών σωματείων, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι εμείς απαντάμε καθημερινά, πρωτίστως στα μέλη του συλλόγου, στους χορηγούς μικρούς και μεγάλους από όλη την Κάρπαθο, στους φίλους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, αλλά κυρίως λογοδοτούμε στην Γενική Συνέλευση Μελών και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Γ.Γ.Α, μια που είμαστε μέλη του μητρώου της, τα οικονομικά βιβλία, οι προϋπολογισμοί και απολογισμοί του συλλόγου, κάθε έτος κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η διαδικασία ονοματοδοσίας είναι ξεκάθαρη και εφαρμόστηκε σε όλες τις ονοματοδοσίες που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια, σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, εντός του Αθλητικού Κέντρου ΠΡΩΤΕΑ, ( δηλ στους αειμνήστους Ηλία Ζερβουδάκη, στον Μίμη Μαραγκό, στον Γιάννη Παπαγεωργίου, στον Παντελή Καμπουράκη, στον Βασίλη Πρωτόπαπα , στον Νικήτα Διακόπουλου, και σε πολλούς άλλους).

Δηλαδή:

1. Ενημέρωση της οικογένειας για την πρόθεση, άνευ ανταλλαγμάτων, της διοίκησης, για την ονοματοδοσία οικείου της προσώπου.

2. Εισήγηση του προέδρου στο Δ.Σ του Πρωτέα και πρόταση του προς τα μέλη του για τους λόγους για την συγκεκριμένη ονοματοδοσία.

3. Απόφαση, θετική η αρνητική, των μελών του Δ.Σ του συλλόγου, σχετικά με την πρόταση. (χρόνια πριν υπήρξε και αρνητική).

4. Σύνταξη πρακτικού με τις σχετικές αναφορές και αιτιολογίες.

5. Ενημέρωση της κοινωνίας.

Τόσο απλά.

Όταν λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια τηρείται η ίδια διαδικασία ονοματοδοσίας, την οποία έχουν αποδεχτεί τα μέλη μας και η τοπική κοινωνία, δεν γίνεται ξαφνικά να ενοχλεί η διαδικασία. Προφανώς, κάτι άλλο ενοχλεί.

Αγαπητέ κύριε Καπετανάκη, όπως γνωρίζετε από την προσωπική σας εμπειρία ο Σύλλογος μας ξέρει να τιμά, όσους προσφέρουν.

Ήταν τιμή του Συλλόγου μας, να έχει εσάς και τον κ. Αλέκο Μουστακάκη, που μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, εγκαινιάσατε το 2014 το χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, όπως επίσης ήταν τιμή του συλλόγου μας, το 2018, εσείς μαζί με τους εκλεκτούς φίλους του συλλόγου μας, κ. Αλέκο Μουστακάκη και κ. Γεώργιο Ζερβουδάκη να εγκαινιάσετε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ.

Σας ευχαριστούμε για την επιστολή και την τοποθέτηση σας.

Η παρούσα απάντηση συντάχθηκε αποκλειστικά από σεβασμό στο πρόσωπο σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Πρωτέα”, δεν θα επανέλθει στο θέμα αυτό για κανένα λόγο, καθώς αυτό το διάστημα είμαστε επιφορτισμένοι με την προετοιμασία του νέου μας εγχειρήματος, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκ μέρους του
Α.Σ. Απερίου Καρπάθου «Πρωτεύς»
Νικόλαος Αλ. Αλεξιάδης