Μια «μεταβατική» Σεζόν, έκλεισε την Κυριακή για μένα, με τη συμμετοχή μου στο 1ο Run Karpathos.

Μετά την περυσινή επίτευξη του μεγάλου μου Στόχου για τους 7 συνεχόμενους Μαραθωνίους κάτω από το φράγμα των Τριών Ωρών, επέλεξα για το 2023, όπως είπα να έχω μια μεταβατική Χρονιά και ενεργητική αποκατάσταση.

Δεν το επέλεξα από την αρχή, αλλά όταν είδα πως φέτος δεν με έπαιρνε για κάποια μεγάλη επίδοση, τροποποίησα τα πλάνα μου και αποφάσισα να κάτσω προσωρινά στην άκρη…

Συμμετείχα σε 4 Μαραθωνίους την άνοιξη,

Ναύπλιο (3.15’),

Βιέννη (2’58’),

Ρόδος (2,59’)

και Χανιά (3.03’),

χωρίς μεγάλες προσδοκίες, κάτι που «μαρτυρούν» και τα αποτελέσματα και έκλεισα ιδανικά τη Σεζόν με τον υπέροχο Αγώνα στην Κάρπαθο.

Οι περισσότεροι εδώ μέσα με γνωρίζετε καλά και ξέρετε πως έχω τρέξει στους μεγαλύτερους Αγώνες του Εξωτερικού και σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας στην 40χρονη πορεία μου στο δρομικό χώρο.

Αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, είναι η εμπειρία της Καρπάθου, χωρίς να σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι, μιας και 9 χλμ σε δρόμο σε 35’20’’ δεν είναι για μένα – αθλητικά πάντα – άξιο αναφοράς.

Ούτε η 4η θέση Γενικής και 1η Θέση Ηλικιακής με απασχόλησε διόλου!

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως ο Αγώνας της Καρπάθου, όπως και της Ρόδου πριν λίγο καιρό δείχνει το Δρόμο για τον τρόπο που πρέπει να στήνονται οι διοργανώσεις.

Αλλιώς δεν χρειάζεται να γίνονται απλά για να γίνονται!

Ένα Ακριτικό Νησί, κυριολεκτικά στο έσχατο μέρος του Αιγαίου με 5.500 πληθυσμό κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε πολύ μεγαλύτερες διοργανώσεις για έναν και μόνο λόγο!

Γιατί το Σύνολο του Νησιού αγκάλιασε τον Αγώνα!

Επειδή έμεινα για 5 ημέρες εκεί, δεν γνώρισα άνθρωπο που να μην ήξερε τα πάντα για τον αγώνα, ακόμα και οι γιαγιάδες στα απομακρυσμένα χωριά! Όλη η τοπική κοινότητα συμμετείχε ενεργά και κυρίως γενναιόδωρα με άπειρες παροχές στους συμμετέχοντες, Φαγητά, Μπύρες, Γλυκά, Δώρα.

Δεν είμαι από εκείνους που δίνουν σημασία στα «πεσκέσια» αλλά όταν βλέπεις πως οι άνθρωποι το κάνουν με την καρδιά τους και όχι για να σε κολακέψουν επειδή είσαι «κάποιος», τότε έχει πραγματικά αξία!

Η διοργάνωση από αθλητικής άποψης ήταν άψογη, με ελάχιστες και άνευ λόγου παραλήψεις, που επισημάνθηκαν και είμαι σίγουρος πως θα διορθωθούν την επόμενη χρόνια!

Τέλος για να κλείσω θέλω να τονίσω πως οι νησιώτες γενικά είναι φιλόξενοι άνθρωποι, αλλά αυτό που συνάντησα στην Κάρπαθο ήταν εκτός πραγματικότητας!

Δεν μιλάω για την αντιμετώπιση σε μένα μόνο που ήμουν καλεσμένος της Διοργάνωσης και θα μπορούσα να έχω ειδική μεταχείριση.

Μιλάω για την αντιμετώπιση σε όλους!

Δεν θα σταθώ σε ονομαστικές αναφορές αν και θα άξιζε να το κάνω. Απλά εκτιμώ πως οι αληθινά ικανοί δεν ενδιαφέρονται για ειδική μνεία.

Τα Συγχαρητήρια μου στο σύνολο των ανθρώπων του Νησιού και ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

Πρώτα από όλα γιατί παραμένουν Άνθρωποι!

Εννοείται την επόμενη χρονιά θα είμαστε πάλι Εκεί!

Αξίζει να στηρίζουμε αυτούς που κάνουν πραγματικά το καλό!