Ένα ταξίδι στην ποίηση, ένα ταξίδι στη ζωή, ένα ταξίδι ψυχής έζησαν όσοι έδωσαν το “παρών” στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών την Παρασκευή, 12 Μαΐου στην παρουσίαση της 7ης ποιητικής συλλογής μου ΟΛΑ ΕΓΓΥΣ ( ελληνική και δίγλωσση έκδοση).

Εξαιρετικές οι παρουσιάσεις- αναλύσεις από τη Λένα Μπενίση, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, τη Μαντώ Ψαλλιδάκου, Δρ Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και την Τερέζα Ροζάκη, Δρ Φιλοσοφίας.

Υπέροχη η μετάφραση στα Αγγλικά και η απαγγελία από τον συγγραφέα,μεταφραστή Σταύρο Νικολα’ί’δη.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου συντόνισε την όλη εκδήλωση υποδειγματικά με τον καίριο λόγο και την άνεση του έμπειρου δημοσιογράφου.

Ευγνωμονούσα ευχαριστώ όλους τους συντελεστές για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Βεργίνα και την κ.Ευγενία Τσαρπαρά Ασημακοπούλου.Ένα ευχαριστώ επίσης στον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ.Κώστα Καρούσο.

Από καρδιάς ευχαριστώ το πολυπληθές ακροατήριο όλους εσάς τους φίλους μου, παλιούς φίλους ζωής και φίλους καινούργιους, τους συμπατριώτες μου Καρπάθιους, τις συμμαθήτριες μου απ’ το σχολείο, τους συμφοιτητές,-τριες απ’ το Πανεπιστήμιο, τους συναδέλφους μου που αν και οι εποχές είναι δύσκολες προστρέξατε αφήνοντας ίσως άλλες υποχρεώσεις σας και ομορφύνατε αυτή την εκδήλωση με την αγάπη σας.

Μέθεξη, συγκίνηση, μαγεία!

Το μήνυμα λοιπόν για ισορροπία και αρμονία στη ζωή μας: Όλοι εγγύς σ’εναν κόσμο ίσως σκληρό, έναν κόσμο αντιποιητικό, έναν κόσμο απομόνωσης!.

Σ’έναν κόσμο που είναι ΟΛΑ ΕΓΓΥΣ, όπως ο καημός, το παράπονο, οι ήττες, οι απώλειες, αλλά και οι ανατροπές και η ελπίδα και η προοπτική.

“Έναν κόσμο που θα’χει απαντοχή, θα’χει γιορτή, θα’χει αστροφεγγιά, θα’χει απεραντοσύνη, έναν κόσμο…αγέραστο” (ποίημα Ισημερία).

Η Ποίηση το υπόσχεται και η ζωή θα πρέπει να τη μιμηθεί παίρνοντας λίγο από το φως της!

Ήταν πράγματι ένα πλεόνασμα

“εκλεκτής συγκίνησης” και αφειδώλευτης αγάπης!