Συμμετείχαν:  Μπέλεση Μαίρη (Κάρπαθος), Φλυτζάνης Νίκος (Κως), Δραγουμάνος Αλέκος, (Σύμη), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα μαρία (Ρόδος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος),  Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με αυθημερόν ειδοποίηση, λόγω των πολλών γεγονότων και των συνεχώς προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων.

Έγινε μια σύντομη αλλά ουσιαστική συζήτηση στα ακόλουθα θέματα:

α. Θέματα Υγείας

Λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας χρόνου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Πανδωδεκανησιακή αιμοδοσία το Σάββατο 13/5 στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν με τη σχετική ανακοίνωση

β. Ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση νησιών

Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων, όπως αυτά αναλυτικά είχαν κοινοποιηθεί με επιστολή μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε άμεσα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία αυξάνεται ο αριθμός επιβατών.

γ.  Συναντήσεις γνωριμίας με υποψήφιους Δωδεκανήσιους βουλευτές

Όπως είναι γνωστό, η Ομοσπονδία μας, έχει στείλει έγκαιρα ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου και στους υποψήφιους Δωδεκανήσιους άλλων εκλογικών Περιφερειών, για την καλύτερη δυνατή αλληλοενημέρωση. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, προγραμματίζονται :

  • Δευτέρα 8/5, 7μμ: Ομιλία αντιπρόεδρου Ομοσπονδίας και υποψήφιας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ στην Α΄ Πειραιά κ. Κατερίνας Βουρεξάκη
  • Πέμπτη 11/5, 7μμ: Ομιλία τ. Υφυπουργού Τουρισμού και υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα
  • Συνάντηση ΔΣ Ομοσπονδίας μας με πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως βουλευτή Δωδεκανήσου

δ. Θέματα για Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ν. Αιγαίου

Λόγω του εορτασμού του Πάσχα, υπήρξε μια επιπλέον καθυστέρηση στη λήψη απαντήσεων από τον κ. Χρήστο Μπάρδο, στις 3 επιστολές που στείλαμε (1/1 και 5/1, 26/1). Θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεπεραστούν τυχόν γραφειοκρατικά εμπόδια και να μπορέσει ο κ. Μπάρδος να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, όπως και ο ίδιος επιθυμεί.