Τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκάνησου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Φραζή, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα.

Φραζής Νικόλαος-Νεκτάριος,
Yποφήφιος βουλευτής ΚΚΕ Δωδεκάνησα

Έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους για τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει απροστάτευτα τα δάση και απαξιώνει τις Δασικές Υπηρεσίες.

Σήμερα που κανένας δεν μπορεί να χωνέψει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη,  που όλοι είναι συγκλονισμένοι από την «κοστολόγηση» που έκαναν αυτό το κράτος και οι κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στην ανθρώπινη ζωή, αποδεικνύεται ότι η λογική του «κόστους-οφέλους» στην ασφάλεια του λαού οδηγεί στην καταστροφή ακόμη και στο θάνατο.

Κατά τ’ άλλα,  το ψηφιακό κράτος είναι ικανότατο και αποτελεσματικό για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και παρακολουθήσεις, αλλά είναι ανίκανο να εμποδίσει εν έτει 2023 τη σύγκρουση δύο τρένων! Την εποχή του 5G και της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, που η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει όλα τα μέσα ώστε να εκμηδενίζεται η πιθανότητα τέτοιων ατυχημάτων, το κόστος και τα κέρδη των εταιρειών μπαίνουν πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει δυστυχώς και με την ανύπαρκτη προστασία των δασών στο νησί μας, όταν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει τη Δασική Υπηρεσία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Αφήνουν απογυμνωμένες από το απαραίτητο προσωπικό, αναγκαία μέσα και σύγχρονο εξοπλισμό  τις δημόσιες υπηρεσίες που θα προστατέψουν τα δάση μας, το δασαρχείο και την πυροσβεστική του νησιού και μετά αποδίδουν τις πυρκαγιές στην κλιματική αλλαγή!

Με την ίδια απαξίωση αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ελαφιών, που από τη μια καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και από την άλλη έχουν γίνει η αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της υπαίθρου του νησιού. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάστηκε κάτω από τον αγώνα των αγροτών να εξαγγείλει ορισμένα μέτρα, η εφαρμογή των οποίων όμως έχει αργήσει πολύ και δεύτερον αυτά τα μέτρα είναι αποσπασματικά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ολοκληρωμένα το πρόβλημα.

Επίσης η αντιπροσωπεία του κόμματος έθεσε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ρόδο με τους δασικούς χάρτες.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας και οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ ότι ενώ έχουν στην ευθύνη τους όλα τα Δωδεκάνησα, το προσωπικό είναι ελάχιστο, καθώς προσλήψεις στη Δασική Υπηρεσία έχουν να γίνουν από το 2002! Επίσης έγινε ενημέρωση για τους καθαρισμούς δασών, που ξεκίνησαν εν μέρει φέτος μετά από 40 χρόνια!

Ο προβληματισμός που μεγαλώνει κάθε μέρα στους εργαζόμενους ότι «δεν πάει άλλο» και «κάτι πρέπει να αλλάξει», μπορεί και πρέπει να εκφραστεί με δυνατό ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη με την οποία μπορεί ο λαός με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να συγκρουστεί με την πολιτική που του μαυρίζει το παρόν και το μέλλον.