O εορτασμός του εθίμου της «Γίλλας» θα γίνει την προσεχή Κυριακή 5 Μαρτίου 2023  και θα αρχίσει με ευλογία των Γιλλών, που θα γίνει, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10:30 π.μ περίπου, στον  Ιερό Ναό Παναγίας Νερατζιώτισσας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου & Νερατζιωτίσσης 1, στο Μαρούσι, κοντά στην αίθουσα του συλλόγου μας.

Στη συνέχεια, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, με παραδοσιακό καρπάθικο γλέντι, μετά γεύματος, που θα γίνει στην ταβέρνα ο “Χρήστος”, Δουκίσσης Πλακεντίας 34 , στο Χαλάνδρι.

Η ώρα προσέλευσης είναι 12.30-13.00.

Ευελπιστούμε, ότι τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας θα ανταποκριθούν και αυτή τη φορά, συμμετέχοντας στην τελευταία εκδήλωση της Ομόνοιας Αττικής πριν το καλοκαίρι και δείχνοντας έμπρακτα, ότι στηρίζουν την προσπάθειά μας να διατηρηθούν τα πατροπαράδοτα έθιμα του αγαπημένου μας χωριού από τους Απερίτες της Αττικής.

Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να σπεύσουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, προκειμένου να ενημερώσουμε την παραπάνω ταβέρνα για τον αριθμό των ατόμων, που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση μας.

Παρακαλούμε επίσης, όπως ζητούσαμε και με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, για την έγκαιρη προετοιμασία της εκδήλωσης και για να γνωρίζουμε πόσες Γίλλες έχουμε, όσα από τα μέλη μας ή μέλη άλλων καρπαθιακών συλλόγων της Αττικής έχουν Γίλλα και δεν το έχουν δηλώσει ακόμη , να μας ενημερώσουν σχετικά, επικοινωνώντας μέχρι την προσεχή Πέμπτη 2/3/2023 το  αργότερο  με τα μέλη του ΔΣ.

Από το Δ.Σ. της Ομόνοιας Αττικής