Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνεδρίασε δια ζώσης στο νησί της Σύρου. Στη συνεδρίαση, μετά από την πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκου, παρευρέθηκε και η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Καλλιόπη Νικολαΐδου.

Στην έναρξη του συμβουλίου ο περιφερειάρχης μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους Περιφερειακούς Συμβούλους για το νέο εγχείρημα «The Rhodes Co-Lab» που παρουσιάστηκε στη Ρόδο την προηγούμενη εβδομάδα και τόνισε τη μεγάλη σημασία για την επιτυχία αυτού.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που συμπεριλάμβανε η ημερήσια διάταξη, ξεχώρισαν αυτά που αφορούσαν:

1) Την κατάθεση πρότασης στα πλαίσια της διαβούλευσης επί της ΕΜΠ (Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη) περιοχών Natura 2000′.

2) Το αίτημα που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Χατζημάρκος για την αύξηση των πόρων του Καθεστώτος Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022′, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει στην περιοχή μας για επενδυτικά σχέδια.

3) Την έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου: «Εκπόνηση Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Η συνεδρίαση λύθηκε μέσα σ’ ένα συναινετικό κλίμα και ομοφωνίας επί των θεμάτων που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη, με την επόμενη να ορίζεται προς το τέλος Μαρτίου στο νησί της Ρόδου.

Τέλος, στην επιστροφή της η Έπαρχος επισκέφθηκε το Φο.Δ.Σ.Α όπου συζήτησε με τον Γενικό Διευθυντή κ. Γαμβρούδη Χρήστο και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του φορέα που έχουν επίκεντρο το περιβάλλον. Επιπλέον, επισκέφτηκε το Λιμενικό Ταμείο όπου με τον Πρόεδρο συζήτησαν θέματα που αφορούν την Επαρχία μας.