Ομιλία του μέλους ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Βάιου Καλοπήτα στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δωδεκανήσου

Βάιος Καλοπήτας, Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής

Φίλες και φίλοι,

Πριν από έναν χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εξέπληξαν το πανελλήνιο με την μαζική συμμετοχή τους στη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του Κινήματος μας ,του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Mε αυτόν τον τρόπο απέδειξαν ποσό βαθιά ριζωμένο είναι το Κίνημα μας στην κοινωνία και τη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Απέδειξαν την μεγάλη ανάγκη να το δουν να αναγεννιέται δίνοντας σάρκα και οστά στις ελπίδες του για καλύτερες μέρες.

Έναν χρόνο αργότερα, αυτή η αναγέννηση αποτελεί κάτι παραπάνω από επιθυμία των φίλων μας, των συντρόφων μας, των οπαδών μας σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα,

Ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει τη δυναμική και την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς μεθοδευμένες επιθέσεις.

Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Είναι η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό.

Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο, στρατηγική και πρόγραμμα.

Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα.

Άλλωστε το 2021 η αείμνηστη Δωδεκανήσια Φώφη Γεννηματά , είχε εξασφαλίσει την πολιτική μας ενότητα , είχε χαράξει την αυτόνομη πορεία , είχε αναδείξει την προοδευτική μας ταυτότητα , σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη , τους υποψήφιους  βουλευτές, τα όργανα του,  τα χιλιάδες στελέχη του , διεκδικεί πρωταγωνιστικό Ρόλο.

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα και από τα ακριτικά Δωδεκάνησα, την Ακριτική Ρόδο με δυναμισμό, με ενότητα, με ομοψυχία έναν αγώνα για τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την προοπτική της Νέας Γενιάς.

Έναν αγώνα εναντίον των εκπροσώπων ενός παρωχημένου μοντέλου διακυβέρνησης.

Έναν αγώνα για να αποδείξουμε ότι “δεν είμαστε όλοι το ίδιο”.

Να πείσουμε ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις στην καθημερινότητά των πολιτών. Να ξαναδώσουμε νόημα και περιεχόμενο στις ιδεολογικές μας διαφορές.

Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή μιας νέας εποχής, εγγυητή της σταθερής, παραγωγικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης του τόπου.

ΒΑΙΟΣ ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ