Στη συνάντηση με τον Υπουργό ο κ. Παππάς έθεσε εκ νέου μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν από το υπουργείο και χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς ζήτησε να εξεταστεί η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους πέντε μήνες, που αποτελεί βασικό αίτημα των εποχιακά εργαζομένων και του Ε.Κ.Ρ.  Επιπλέον συζητήθηκε η δυνατότητα περιστασιακής εργασίας την χειμερινή περίοδο για τους ωφελούμενους του επιδόματος ανεργίας, με την τροποποίηση του αρ. 92 Ν.4461/2017, ώστε να μην διακόπτεται το επίδομα και να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε πριν την εφαρμογή του νόμου. 

Ένα ακόμα μείζον ζήτημα που συζητήθηκε, αφορούσε το πενθήμερο 8ωρο. Θέμα το οποίο για να επιλυθεί, χρειάζεται εκ νέου διαπραγματεύσεις από όλες τις επαγγελματικές ενώσεις, ώστε να αναζητηθεί μια ορθολογική και ρεαλιστική λύση, η οποία δεν θα λειτουργεί ούτε εις βάρος του εργοδότη άλλα ούτε και του εργαζομένου. 

Τέλος ο κ. Παππάς  ζήτησε την ταχύτερη ολοκλήρωση σύστασης του τμήματος τεχνικής επιθεώρησης στη Ρόδο, που θα καλύπτει όλο το νομό, ζήτημα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση τους  και είχε λάβει την δέσμευση του Υπουργού.