Με «μπαράζ» δράσεων, εκθεσιακών συμμετοχών και προωθητικών ενεργειών ο Δήμος Ελαφονήσου εγκαινίασε την εξόρμηση του στις διεθνείς αγορές με στόχο τόσο την ενίσχυση της νέας τουριστικής περιόδου όσο και την επέκταση της.

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ- ΕΦΗ ΛΙΑΡΟΥ

Οι συγκροτημένες κινήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη με βασικούς πυλώνες, σύμφωνα με η στρατηγική του Δήμου, την ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης από παραδοσιακές αγορές και την προσέγγιση νέων καθώς και  την ανάδειξη βιωματικών στοιχείων που θα συμβάλουν και στους ποιοτικούς στόχους  του προορισμού.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα η Ελαφόνησος συμμετείχε στην 9η ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO 2022  στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου ήταν τιμώμενος Δήμος.

Η Δήμαρχος κ. Έφη Λιάρου υποδέχτηκε στο περίπτερο σειρά επισκεπτών, μεταξύ των οποίων την  κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και τον πρώην Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Πραγματοποίησε επίσης  προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους από Σερβία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ινδία με θετικό πρόσημο ως προς την ανταπόκριση των συγκεκριμένων αγορών για το νησί.

Η Δήμαρχος κ. Λιάρου  πλαισιωμένη από τον επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων του Δήμου Νότη Μαρτάκη και την συνεργάτιδα της στον Δήμο Μαρία Τσάπαλα.

Παρουσία και μάλιστα διττή, είχε ο προορισμός και στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο, όπου από το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου διανεμήθηκε έντυπο υλικό.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης διαδραστικό έντυπο υλικό καθώς και ψηφιακές εφαρμογές, σχεδιασμένες από ομάδα ειδικών στις σύγχρονες τεχνολογίες και στον τουρισμό από Λονδίνο, Νέα Υόρκη και την ομάδα στελεχών της MTC GROUP, εταιρίας συμβούλων του Δήμου με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ και τουριστικών buyers πολυτελούς τουρισμού.

Εξάλλου, με το βλέμμα στραμμένο και στο Remote Working (τηλεργασία), αλλά και την ενίσχυση του βιωματικού τουρισμού στην εκτός αιχμής περίοδο, ο Δήμος προχώρησε και στην ολοκλήρωση της εκπόνησης ειδικών πακέτων πολυήμερης παραμονής στο νησί, μετά την πρόσφατη συνεργασία του με την παγκόσμια οργάνωση των Ελλήνων και Φιλελλήνων της διασποράς GLOBAL HELLENIC DIASPORA που ήδη διανέμονται στα 150.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γ. Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού – Έφη Λιάρου δήμαρχος Ελαφόνησου

Επίσης, με δεδομένη τη μεγάλη προβολή και ανταπόκριση σε επίπεδο επισκεπτών από την Ιταλία, ο Δήμος Ελαφονήσου προχωράει σε συνεργασία με το πρόγραμμα FAME ROAD του Interreg Ελλάδας – Ιταλίας που αποτελεί βέλτιστη πρακτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη φυσιολατρικών περιοχών με βάση τη διατήρηση και αξιοποίηση της ταυτότητας των προορισμών.

Το μοντέλο βασίζεται σε τέσσερεις πυλώνες, τροφή, τέχνη, κίνηση και ενέργεια με ενεργοποίηση της δικτύωσης των τοπικών πληθυσμών των δύο χωρών μέσω ειδικής πλατφόρμας  στην οποία μπορούν να μετάσχουν ακόμα και επισκέπτες του προορισμού.

Τέλος, με στόχο την ανάδειξη ειδικών θεματικών στοιχείων που προσφέρονται και για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο Δήμος, μέσω της Δημάρχου προτίθεται να μετάσχει σε ειδική παρουσίαση του γαμήλιου τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

«Οι συντονισμένες κινήσεις μας – δηλώνει η Δήμαρχος κ. Λιάρου – έχουν συγκεκριμένη στόχευση. Και αυτό γίνεται με μελέτη των δεδομένων της διεθνούς αγοράς και προγραμματισμό μηνών.   

Το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες και ευελπιστούμε ότι, τελικά, το 2023, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι μια ακόμα επιτυχημένη τουριστική περίοδος».