Με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου συναντήθηκε το μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους φορέων του νομού.

Ο κ. Βάιος Καλοπήτας αφού συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κ. Μανώλη Ανδρουλάκη για την ενεργή διεκδικητική θητεία τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα τους σε κεντρικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε το μέλος της ΚΠΕ, η μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων ενίσχυσε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στο Αστυνομικό Σώμα και επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ενσκήψει στα πλείστα όσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι και ιδιαιτέρως της Δωδεκανήσου με κυριότερο την υποστελέχωση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης η τεράστια υποστελέχωση δυσχεραίνει το έργο των συναδέλφων του σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε αναφορικά με το μεταναστευτικό πως θα πρέπει να θεσπιστούν οικονομικά κίνητρα σε επίπεδο ακόμα και Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμη των αστυνομικών στα ακριτικά νησιά. Επιπλέον ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στο κτηριακό πρόβλημα αλλά και στην ανάγκη να λειτουργήσει Υπηρεσία Άμεσης Δράσης στην περιοχή μας. 

«Το ρεκόρ τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφεται στην περιοχή μας και η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είναι σημαντικό να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα, η βία σε κάθε μορφή της, η παράνομη μετανάστευση και τα τροχαία ατυχήματα που συνεχώς αυξάνονται, αποτελούν ανοικτή πληγή για την κοινωνία μας.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι στα Δωδεκάνησα, λόγω και του νησιωτικού χαρακτήρα του νομού μας, σηκώνουν ένα δυσανάλογο βάρος σε σχέση με συναδέλφους τους στην ηπειρωτική χώρα. 

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ενισχύσει τη δύναμη των αστυνομικών υπαλλήλων στα νησιά οι οποίοι καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους για την κάλυψη των κενών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αντί να τους αγνοεί επιδεικτικά και να τους μεταθέτει συνεχώς ευθύνες και αρμοδιότητες», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βάιος Καλοπήτας.