Συμμετείχαν: Καραϊτιανός Γιάννης (Κάρπαθος), Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Κολεζάκης Μανώλης (Ρόδος), Ασπροποταμίτης Γιάννης, Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη),  Οικονόμου Μαρία (Πάτμος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

 

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (18/7/22) μέχρι σήμερα:

8/8: Η Επιτροπή Κώων της Διασποράς του Δήμου Κω συνήλθε σε μικτή συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη: την ενημέρωση Μελών και ανταλλαγή απόψεων για τις δράσεις του Δήμου.

19/8: Συνάντηση εκπροσώπων των απανταχού Κασιακών φορέων, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας μας, με κύριο θέμα συζήτησης, την προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων το 2024, οπότε και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την 7/6/1824, ημέρα Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου – Καρπάθου – Χάλκης

Μετά τις συντονισμένες αντιδράσεις  κυρίως των απανταχού Κασιωτών, ομαλοποιήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών Κάσου, Καρπάθου και Χάλκης, ενώ παράλληλα, οι ληφθείσες αποφάσεις του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών),  εάν υλοποιηθούν, θα λύσουν το διαχρονικό πρόβλημα, που απασχολεί κάθε υποψήφιο ταξιδιώτη.

Θέματα Υγείας

Η διαδικτυακή συνεδρίαση άρχισε από τον τομέα Υγείας, λόγω των πολλών διαχρονικών, αλλά και νέων προβλημάτων.

Στα διαχρονικά προβλήματα, αναφέρθηκαν οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων των νησιών μας, οι οποίες έχουν αυξηθεί δραματικά, με χαρακτηριστικότατο παράδειγμα την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου για μακρό χρονικό διάστημα υπηρετεί μόνο μία αναισθησιολόγος.

Ως Ομοσπονδία, για άλλη μια φορά, θα καταγράψουμε τα αιτήματα των νησιών μας, με τη βοήθεια των Δήμων και θα προσπαθήσουμε για την κατά το δυνατό ικανοποίησή τους.

Δυστυχώς, από 1/9, παρουσιάστηκε επίσημα ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους Δωδεκανήσιους κάτοικους των νησιών μας και της Αττικής. Το πρόβλημα αυτό αφορά στην υποχρέωση της εξεύρεσης οικογενειακού ιατρού.

Πολλά τα ερωτήματα, μεγάλη η σύγχυση που δημιουργήθηκε από την εν λόγω ανακοίνωση και δυστυχώς αυξήθηκε απότομα, δικαιολογημένα ή μη, το αίσθημα ανασφάλειας, ιδιαίτερα στους κατοίκους των μικρών νησιών.

Η Ομοσπονδία μας, αποφάσισε να στείλει άμεσα επιστολές σε Ιατρικούς Συλλόγους της Δωδεκανήσου και σε λοιπούς αρμόδιους φορείς για μια πρώτη συγκέντρωση στοιχείων και τυχόν ενεργειών που έχουν αποφασιστεί.

Όπως σε κάθε συνεδρίαση ΔΣ, αναφέρθηκε η ανάγκη της συνέχισης της προσπάθειας συγκέντρωσης αίματος. Υπενθυμίζεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη, ο κωδικός της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863 καθώς και ότι μπορούν να δίνουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα.

ΤΟ Δ.Σ