Επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που με παρέμβαση και επιστολή του σήμερα το πρωί προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Ασημίνα Γκάγκα, ζήτησε την άμεση παρέμβαση και επίσκεψή τους στη Ρόδο, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ο Μάνος Κόνσολας συναντήθηκε και συζήτησε με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, με συμμετέχοντες τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Καραταπάνη Στέλιο, τον Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα, κ. Μιχάλη Σοκορέλο, την Πρόεδρο του Συλλόγου των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου, κα. Πολύμνια Γαλανού και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Κώστα Κουτσόπουλο, τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Μάριο Κλωνάρη, τη Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα. Ελένη Φραγκοπούλου, καθώς και διευθυντές κλινικών.

Επισκέφθηκε τόσο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσής του, που δημιουργεί κενό πλέον στην κάλυψη των απαραίτητων εφημεριών, όσο και άλλες κλινικές στο Νοσοκομείο.

Σε δήλωση του, ο κ. Κόνσολας, αναφέρει:

«Ζήτησα από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεταβούν άμεσα στη Ρόδο γιατί υπάρχουν πλέον σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε ένα νοσοκομείο με ισχυρή περιφερειακή και υπερτοπική διάσταση.

Ενημέρωσα αναλυτικά για τα προβλήματα, ενώ υπενθυμίζω ότι πριν από λίγο καιρό στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής έγινε αποδεκτή, από όλα τα κόμματα αλλά και από τον Υπουργό, η πρόταση που είχα καταθέσει για τη δημιουργία μιας νέας δέσμης κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές.

Δεν είναι λύση να δημιουργούμε ένα κενό σε μια δομή δημόσιας υγείας στα νησιά για να καλύψουμε ένα άλλο κενό.

Αυτή τη στιγμή, προέχει η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, η ενίσχυσή του με προσωπικό ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Προέχει η αποκατάσταση του καλού κλίματος στο νοσοκομείο γιατί οι εργαζόμενοι, οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Στα δύσκολα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου του Ρόδου.

Οι πολίτες μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν για να βελτιώσουμε την εικόνα και τις υπηρεσίες στις δομές δημόσιας υγείας.

Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν».

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ν.Δ