Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, από τον ξεσηκωμό των προγόνων μας και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, που για 4 σχεδόν αιώνες κρατούσε την Ελλάδα δέσμια και τους Έλληνες σκλαβωμένους.

Γιορτάζουμε όλοι μαζί, 200 χρόνια Ελευθερίας και προόδου. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε, πως για να γιορτάζουμε σήμερα, κάποιοι έχουν δώσει την ζωή τους για να υπερασπιστούν την πολυπόθητη Ελευθερία.

Οι Έλληνες είμαστε εκ γενετής Ελεύθεροι άνθρωποι και χάρη στη θυσία των προγόνων μας, η Ελευθερία επέστρεψε και εξασφαλίστηκε.

Στο πέρασμα του χρόνου, όσοι προσπάθησαν να μας τη στερήσουν και να μας κατακτήσουν, έλαβαν τις κατάλληλες απαντήσεις από τους ήρωες του Έθνους μας, το έργο των οποίων σήμερα, συνεχίζουν επάξια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία 365 ημέρες το χρόνο διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Πατρίδας.

Με την ευκαιρία και των εγκαινίων του Βεστιάριου του Συλλόγου σας, θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχές στην οικογένεια του αείμνηστου Γεωργίου Χιωτάκη, πρώην Βουλευτή Δωδεκανήσου, της οποίας είναι δωρεά.

Συγχαρητήρια για τη σημαντική προσφορά σας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ