Ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Φελλουζής και ο Δήμαρχος Ηρωΐκής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος απέστειλαν Κοινή Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη για την Ακτοπλοΐκή Σύνδεση Καρπάθου & Κάσου.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής / Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), στα πλαίσια της ετήσιας ακινησίας του F/B CHIOS από τις 13/5/24 έως τις 6/6/24, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και Κάσου θα γίνεται με το F/B ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα του νησιού, αφού από τρία δρομολόγια την εβδομάδα μειώνονται σε δύο και επίσης από δυο προσεγγίσεις με την Κρήτη μειώνονται σε μία.

Όπως γνωρίζετε κ. Υπουργέ η Επαρχία  Κάρπαθου & Κάσου είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός των Δωδεκανήσων και οι ανάγκες τροφοδοσίας του νησιού τόσο από την Αττική, όσο από την Κρήτη και Ρόδο, είναι αυξημένες αυτή την εποχή, αφού είναι το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα των περισσότερων επιχειρήσεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται κ. Υπουργέ, είναι με την τροφοδοσία των νωπών προϊόντων, όπως φρούτα λαχανικά, κλπ, τα οποία έρχονται κυρίως από την Κρήτη.

Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να εξετάσετε την περίπτωση της επιπλέον δρομολόγησης, του F/B ΠΡΕΒΕΛΗΣ, με ένα επιπλέον δρομολόγιο «κοντοτάξιδο» που θα συνδέει το νησί μας με την Ρόδο και την Κρήτη, όπως τα παρελθόντα θερινά δρομολόγια του εν λόγω πλοίου.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου 

Μιχάλης Κ. Φελλουζής  

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου
Μιχάλης Γ. Ερωτόκριτος.