Την Παρασκευή 5 Απριλίου  2024  ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος  σε συνάντηση του  με τον Υπουργό Υγείας  Άδωνι  Γεωργιάδη  μετά και τον άδικο χαμό του συμπατριώτη μας  Δημήτρη Διακάκη  εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Η.Ν. Κάσου στον  κομβικής  σημασίας  τομέα  της υγείας,  ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους .

  Παράλληλα  κατέθεσε  ψήφισμα  του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των φορέων  του νησιού  που αφορά  την  κάλυψη  των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Η.Ν. Κάσου  και  εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία   των Κασιωτών  για τις  ελλιπείς υπηρεσίες υγείας που λαμβάνουν . Διεκδικούμε λοιπόν την απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων της Ηρωικής νήσου Κάσου  στις αυτονόητες δωρεάν υπηρεσίες υγείας . Το ψήφισμα  αναφέρει συγκεκριμένα: 

 Απαιτούμε : 

  1. Την θέσπιση οριζόντιας διάταξης  στα νησιά που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα σύμφωνα με την οποία να  είναι υποχρεωτική η διακομιδή μετά την γνωμοδότηση του τυπικού ιατρικού προσωπικού ανεξάρτητα από την σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς σε πλησιέστερη υγειονομική μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο περιστατικό. Πρέπει να εξαντλούνται έστω οι ελάχιστες ελπίδες για επιβίωση. Το ίδιο ακριβώς που προφανώς ισχύει για την μεταφορά ασθενούς με ΕΚΑΒ σε ηπειρωτικές περιοχές.
  2. Την έγκριση μετακίνησηςΙατρού που υπηρετεί στην 7η ΥΠΕ και στο παρελθόν υπηρέτησε στο ΠΠΙ Κάσου με θετικό αποτύπωμα ο οποίος προτίθεται να ανακάμψει στο νησί προσφέροντας τις υπηρεσίες του.
  1. Την άμεση προκήρυξη της θέσης του μόνιμου Ιατρού του ΠΠΙ ΚΑΣΟΥ (Παθολόγος- Γενικός Ιατρός) ,των  θέσεων  επικουρικού προσωπικού ιατρών (Παιδίατρος , Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος)και την διαρκή επαναπροκήρυξη τους μέχρι την επιτυχή πλήρωσή τους. Την προκήρυξη και άμεση πλήρωση θέσεων , διοικητικού και διασωστικού προσωπικού ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Π.Π.Ι. ΚΑΣΟΥ 365 μέρες τον χρόνο. Την ενίσχυση του Ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και διασωστικού προσωπικού του Π.Π.Ι. ΚΑΣΟΥ με την διαδικασία των εσωτερικών μετακινήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.
  2. Απαιτούμε ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας στα πλαίσια νησιωτικών πολιτικών που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υφίστανται  για κάθε κάτοικο της ΚΑΣΟΥ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και οικονομικής κατάστασης, όλο τον χρόνο! Δεν μπορούμε πια να βασιζόμαστε στον ηρωισμό κάποιων συνανθρώπων μας! Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην περιορισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της Ρόδου και της Κρήτης! Εκφράζουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για την ευόδωση αυτού του σκοπού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ 

ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΟΥ 

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η.Ν.ΚΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ& ΕΜΠΟΡΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Η.Ν.ΚΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΞΑΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ