Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου 2024, που γιορτάζει ο Τίμιος Σταυρός, προστάτης και πολιούχος του χωριού Πυλές, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πυλών, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Η.Ν.Κάσου κ. Αμβρόσιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π. Γεώργιο Δορμπαράκη, τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Μαναρουλά και τον Εφημέριο Πυλών και Ηγούμενο Πανοσ. Αρχιμ. π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα. Του χορού των Ιεροψαλτών προεξήρχε ο Άρχων Μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Αγίας Εκκλησίας συντ. Καθηγητής κ. Θεοχάρης Χαροκόπος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος μίλησε για το νόημα της κάθε Κυριακής της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και διένειμε σε όλους τους ευλαβείς εκκλησιαζομένους ευλογημένα άνθη και δενδρολίβανα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός και η ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού, τους οποίους έψαλαν ο Πρωτ. π. Γεώργιος Δορμπαράκης, ο Οικονόμος π. Δημήτριος Σκαρβελάκης, Εφημέριος Όθους και ο π. Μιχαήλ Φράγκος, Εφημέριος Μενετών.

Ακολούθησε ομιλία στο Δημοτικό Μέγαρο Πυλών από τον Πρωτ. π. Γεώργιο Δορμπαράκη, όπως 30 χρόνια ως τώρα γίνεται αυτή την ημέρα, με θέμα: «Το δηλητήριο της ψυχής».

Μια ακόμη εξαιρετική ομιλία για τη μνησικακία, με βάση τους λόγους του Αγ. Ιωάννου του συγγραφέως της Κλίμακος, που ωφέλησε πολυποίκιλα τους εκατό χριστιανούς από τα περισσότερα χωριά της Καρπάθου, που την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον!

π. Καλλίνικος Μαυρολέων