Ο Ηλίας Μακρής, τουριστικός πράκτορας του Panorama Travels, μας μεταφέρει απο την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χρονιάς, τα πιο πρόσφατα μηνύματα για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν!

Σε συνομιλία μας, ο ίδιος αναφέρει:

“Οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή, σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια εποχή, είναι χαμηλότερες για τις περισσότερες αγορές του νησιού μας. 

Είχαμε πολύ μεγάλη ροή κρατήσεων τον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις κρατήσεις του περυσινού Δεκεμβρίου, κάνοντας όμως μια απότομη «κοιλιά» τον Φεβρουάριο με μικρή ανάκαμψη της ροής μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το καλοκαίρι τυγχάνουν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (15/6-15/7) αλλά και οι Ολυμπιακοί αγώνες (25/7-11/8) που σίγουρα επηρεάζει αρνητικά, ενώ προβληματισμό προκαλούν στους Ευρωπαίους ταξιδευτές οι επιθέσεις των Χούθι (Υεμένη) στις θαλάσσιες μεταφορές με φόβους για περαιτέρω ακρίβεια.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το πρόσημο στο τέλος να είναι θετικό  στο σύνολο οι αεροπορικές θέσεις αναμένονται να είναι ελαφρώς περισσότερες από πέρυσι.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία από εγχώριους αλλά και αλλοδαπούς επιχειρηματίες!.

Μικρομεσαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες καθώς και εταιρείες management ξενοδοχείων, ερευνούν και αναζητούν ευκαιρίες αγοράς ή ενοικίασης ξενοδοχείων και γης, έχοντας αντιληφθεί τα θετικά σχόλια των τουριστών ενώ αφουγκράζονται την ζήτηση νέων αγορών και tour operator για περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες.

Σίγουρα η Κάρπαθος έχει φθάσει στο αποκορύφωμα της αναγνωρισημότητας της, περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά και αυτό τραβάει την προσοχή πολλών εντός και εκτός Ελλάδος. 

.και επιτρέψτε μου να προσθέσω σε αυτό τη σημείο, όντας πρόσφατη η απώλεια του πατέρα μου, ότι αισθάνομαι συγκινημένος από υπερηφάνεια για εκείνον, ο οποίος ανάδειξε και επέμενε για την δεδομένη δυνατότητα της Καρπάθου να εξελιχθεί σε ελκυστικό και διεθνώς αναγνωρισμένο τουριστικό προορισμό «φέρνοντας» το πρώτο τσάρτερ το 1987, όπου σήμερα 37 χρόνια μετά, όλο ένα και περισσότερο δικαιώνεται η πρόβλεψή του”.