Tη Δευτέρα 24/4/2023 οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνους συνοδούς το Διευθυντή του Σχολείου Γεώργιο Μάρκου και τους εκπαιδευτικούς του ΣΤ΄1 Γεώργιο Αργυρόπουλο και ΣΤ΄2 Ελένη Φελλουζή πραγματοποίησαν 4ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα και τη Βουλή των Ελλήνων.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν και δύο συνοδοί γονείς. Το πρόγραμμα είχε και παράλληλες δραστηριότητες σε θεματικά πάρκα, μουσεία, εκπαιδευτικούς και αθλητικούς φορείς.

Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας επισκεφτήκαμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και με τη βοήθεια ειδικού συνεργάτη γνωρίσαμε την πανίδα ειδών που δε συναντούμε στην Ελλάδα και κάναμε μια δίωρη περιήγηση στις εγκαταστάσεις του πάρκου.

Η 1η ημέρα έκλεισε με έναν περίπατο στο Μοναστηράκι και την Πλατεία Συντάγματος.

Την Τρίτη 25/4/2023 επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Θόλο όπου παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εξέλιξη των Ειδών και τη Θεωρία του Δαρβίνου σε τρισδιάστατη έκδοση.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αφής όπου τα παιδιά γνώρισαν έναν άλλο κόσμο: Να ζεις με τα μάτια της ψυχής, όταν στερείσαι το φως, την αίσθηση της όρασης. Συγκλονιστικό και συγκινητικό.

Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ευγενίδειο ίδρυμα – Πλανητάριο για την παρακολούθηση και συμμετοχή σε δύο προγράμματα, το πρώτο με πειράματα Φυσικής-εκρηκτικής επιστήμης και το δεύτερο με αναφορές στη Γεωγραφία-Το κέντρο του κόσμου, από το γεωκεντρικό σύστημα στη διαστολή του. Κλείσαμε το πρόγραμμα της 2ης ημέρας με μια επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων με ένα πρόγραμμα λίγο διαφορετικό-ψυχαγωγικό.

Την Τετάρτη 26/4/2023 επισκεφτήκαμε με τη βοήθεια ξεναγού το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο με τον Παρθενώνα. Έγινε μια μεγάλη ιστορική αναδρομή στην αρχαία Ελλάδα, τις τέχνες και τη θεματική της κλασσικής εποχής.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μετά το γεύμα στο ξενοδοχείο επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο με ιστορική αναδρομή και ξενάγηση από την αρχαία Ελλάδα έως τις ημέρες μας και στη συνέχεια στο XPLORE ENTERTAINMENT CENTER-GOLDEN HALL όπου με διαδραστικό τρόπο ήρθαμε σε επαφή με την επιστήμη και εξερευνήσαμε διάφορα φαινόμενα και έννοιες της φυσικής. Ακολούθησε η παρακολούθηση παιδικής θεατρικής παράστασης.

Την Πέμπτη 27/4/2023 έγινε επίσκεψη στο στάδιο Καραϊσκάκη και ξενάγηση στο Μουσείο του Ολυμπιακού.

Στις 14.00 επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων.

Έγινε μια μικρή διάλεξη για το θεσμό και το πολίτευμα, ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα της Ολομέλειας και σε χώρους με σημαντικές εκθέσεις, ιδιαίτερα του 1821,, τα παιδιά λόγω της επικαιρότητας και των προσεχών βουλευτικών εκλογών είχαν πολλές ερωτήσεις.

Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας έκλεισε με μια επίσκεψη στο Allou Fun Park .

Τα παιδιά του σχολείου μας αποκόμισαν εμπειρίες που δεν μπορούν να έχουν στην Κάρπαθο. Δεν είχαμε ευτυχώς κανένα δυσάρεστο ή απρόοπτο που θα μπορούσε να μας δυσκολέψει, όλοι οι συμμετέχοντες επέδειξαν άψογη συμπεριφορά και υπευθυνότητα.

Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς Γεώργιο Αργυρόπουλο και Ελένη Φελλουζή (συντάκτης του προγράμματος) και τους γονείς-συνοδούς για τη συνδρομή τους.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα παιδιά και τα παιδιά του σχολείου μας σε όλους τους γονείς που μας στήριξαν υλικά, οικονομικά και με κάθε τρόπο για να γίνουν κατορθωτά όλα τα παραπάνω.

Αργήσαμε λίγο για τη δημοσίευση, αλλά έπρεπε να έχουμε και τη συναίνεση των γονέων των παιδιών για το υλικό που βλέπετε.