Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε και εφέτος η ομάδα μου στην πρόσκληση για live μετάδοση χειρουργικής επέμβασης στα πλαίσια του 29o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΣΦΙΕ.   

Dr Κωνσταντίνος Μιχ. Κωνσταντινίδης

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού χώρου στην Αλεξανδρούπολη, οι μελλοντικοί ιατροί της χώρας μας παρακολούθησαν ζωντανά επέμβαση ρομποτικής αποκατάστασης διαφραγματοκήλης και θολοπλαστική Nissen, σε ασθενή που ταλαιπωρείται αρκετά χρόνια με γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το da Vinci Xi HD. 

Σε λιγότερο από 2 ώρες, η ασθενής βρήκε λύση σε ένα πρόβλημα υγείας με σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής της.

 Μακροχρόνια χρήση φαρμάκων, ανάγκη για ύπνο σε όρθια θέση λόγω παλινδρόμησης, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις αναπνευστικού, οπισθοστερνικό καύσος και αρρυθμίες είναι μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα σε ασθενείς που οφείλουν να πάρουν γνώμη και από εξειδικευμένο χειρουργό για τις επιλογές θεραπείας.

Η ομάδα μας έχοντας αθροιστική εμπειρία μεγαλύτερη από 800 λαπαροσκοπικές και 1500 ρομποτικές επεμβάσεις για διόρθωση διαφραγματοκήλης, αποτελεί κέντρο αναφοράς για τη συγκεκριμένη πάθηση στην Ευρώπη. 

Οι ερευνητές υπολογίζουν πως σχεδόν το 20% του δυτικού πληθυσμού έχουν γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

Αν παραμείνει αθεράπευτη μπορεί να προκαλέσει οισοφαγίτιδα, στένωση οισοφάγου, οισοφάγο Barrett καθώς και επιπλοκές εκτός του οισοφάγου.

Θερμά συγχαρητήρια στην για την άψογη διοργάνωση, το εξαιρετικό πρόγραμμα και τον ενθουσιασμό τους για την Ιατρική Επιστήμη!

#DrKonstantinidis #RoboticSurgery