Η σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα αφιερωμένη στις συγγενείς καρδιοπάθειες, δηλαδή στις εκ γενετής παθήσεις της καρδιάς. Αυτές αφορούν κυρίως παιδιά αλλά και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ενηλίκων με τέτοιες παθήσεις. Σε όλους αυτούς τους ασθενείς, μικρούς και μεγάλους, ευχόμαστε να έχουν σιδερένια υγεία!

Dr Γιώργος Ηλία Σαρρής

Ευτυχώς, χάρις στις προόδους της παιδοκαρδιοχειρουργικής και της ιατρικής γενικότερα, οι συντριπτικά περισσότερες από τις παθήσεις αυτές αντιμετωπίζονται εδώ και πολλά χρόνια και στην Ελλάδα μας από εξειδικευμένους γιατρούς σε ειδικά οργανωμένα κέντρα, με αποτελέσματα εφάμιλλα των μεγάλων κέντρων του εξωτερικού. Μάλιστα, τα παιδοκαρδιοχειρουργικά μας αποτελέσματα είναι κατ´ επανάληψη πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία.

Παράλληλα με τις προσπάθειες των ειδικών γιατρών, νοσηλευτών, και τεχνικών που έχουν αφιερωθεί στη φροντίδα των καρδιοπαθών παιδιών, μεγάλη σημασία για την έγκαιρη διάγνωση και τα καλλίτερα δυνατά αποτελέσματα έχει η σωστή ενημέρωση των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα.

Σε αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ενημέρωσης, οικονομικής βοήθειας και κοινωνικής στήριξης των καρδιοπαθών παιδιών και των οικογενειών τους, αναγνωρίζουμε, τιμούμε και στηρίζουμε το έργο των καταξιωμένων εδώ και δεκαετίες αφιλοκερδών φιλανθρωπικών Συλλόγων Γονέων καρδιοπαθών παιδιών, όπως «Η Καρδιά του Παιδιού» στην Αθήνα και οι «Παιδικές Καρδιές» στην Θεσσαλονίκη.