Εκδικάστηκαν την 8η Φεβρουαρίου 2023 ενώπιον του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου οι δύο αιτήσεις αναιρέσεως που άσκησαν οι δύο κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας εις βάρος του δημοσίου, ποσού που υπερβαίνει τα 146.735,14 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην Αγροτική Τράπεζα της Καρπάθου.

Στον πρώην διευθυντή είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή ισόβιας κάθειρξης και 8 ετών και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2021 μείωσε την ποινή του στα 10 έτη κάθειρξη.

Στον πρώην συνέταιρo του, είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το Πενταμελές Εφετείο μείωσε την ποινή του κατά δύο έτη και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Και στους δύο κατηγορούμενους που έχουν ασκήσει αναιρέσεις το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό.

Όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική”, ο πρώην διευθυντής της τράπεζας έχοντας αποκτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των πελατών της φέρεται να έπεισε 59 εξ’ αυτών να τοποθετήσουν τα χρήματα τους σε πράξεις Repos, ήτοι σε διάθεση τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναφοράς, προκειμένου να επιτύχουν υψηλότερα επιτόκια έναντι της τοποθέτησης τους σε καταθέσεις ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.

Τα ποσά των repos ύψους 5.775.080 ευρώ, ουδέποτε καταχώρησε μηχανογραφικά στα συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της τράπεζας με συνέπεια οι πράξεις να είναι καθ’ ολοκληρία ανυπόστατες, αλλά τα παρακράτησε με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση.