Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με το Ηράκλειο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, καταθέτοντας, παράλληλα, και ως αναφορά έγγραφα του Δήμου Καρπάθου και του Δήμου Κάσου.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αποκλείει τη σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με την Κρήτη, στο δρομολόγιο από Πειραιά, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για τα νησιά.

Τονίζει ότι η τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται μέσω του λιμένα του Ηρακλείου ενώ το Νοσοκομείου του Ηρακλείου καλύπτει περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Κάρπαθο και στην Κάσο, λόγω έλλειψης νοσοκομείου, ενώ  υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών από τα δύο νησιά, που σπουδάζουν στο Ηράκλειο, και, πλέον, δεν θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης αλλά θα επιβαρύνονται οικονομικά.

Μάνος Κόνσολας

Μάνος Κόνσολας

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την τροποποίηση των δρομολογίων προκειμένου, στο δρομολόγιο από Πειραιά προς Κάσο και Κάρπαθο,  να υπάρχει προσέγγιση και στο λιμάνι του Ηρακλείου, με αντίστοιχο δρομολόγιο επιστροφής.

Ζητά, επίσης, το εποχικό δρομολόγιο, τους τρεις μήνες της θερινής περιόδου, να περιλαμβάνει προσέγγιση, όχι μόνο στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά και σε αυτό της Σητείας και να διαμορφωθεί ως εξής:
Ηράκλειο-Σητεία-Κάσος-Πηγάδια-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος και επιστροφή.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα.