Διευκρινίζοντας όλη την αλήθεια για τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων.

ΜΗΝΑΣ Μ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

Νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω σε δημοσίευση σχετικά με τις απουσίες στα Δημοτικά συμβούλια του Δήμου Καρπαθου, μιας και το θέμα το έφερε στο προσκήνιο συνάδελφος της “Νέας Πνοής”.

Εξηγώ λοιπόν και θυμίζω:

Ξέρετε ποσά δημοτικά συμβούλια πραγματοποιήθηκαν άσκοπα επί σειρά μηνών;

Όταν κάποιοι συνάδελφοι της “Νέας Πνοής”, που σήμερα δείχνουν υπερβάλλον ζήλο για το νησί μας, εκλέγονταν μέλη της Ο.Ε και την επόμενη δήλωναν παραίτηση, αφήνοντας τον δήμο μας και κατ´επέκταση ολόκληρο το νησί μας έρμαιο, χωρίς όργανο για την ομαλή διοίκηση του.

Σαφώς και δεν συμμετείχαμε σε συνεδριάσεις θεάτρου, από επιλογή, και για να απέχουμε συνειδητά από τέτοιες σκοπιμότητες εκδίκησης και θεατρινισμού.

Πού ήταν τότε ο ζήλος για το νησί μας;

Μήπως ήταν η προσωπική τους εκδίκηση υπεράνω του συμφέροντος του δήμου μας; Εμπαίζοντας όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τις απανωτές παραιτήσεις αφού πρώτα εκλέγονταν μέλη της Ο.Ε;

Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν τις απουσίες αυτών των συγκεκριμένων δημοτικών συμβουλίων και προσπαθούν να εξιλεωθούν αναμοχλεύοντας τες ;

Ευτυχώς ο Καρπαθιακός λαός δεν έχει κοντή μνήμη και την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση δεν την έχει σβήσει από αυτήν.

Τις πράξεις αυτές και τις συνέπειες τους, θα τις χρεωθούν οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα στην προσπάθεια τους να εξιλεωθούν εκτίθενται περισσότερο.

Είμαστε υπερήφανοι σαν μέλη της παράταξης ΑΠΕΚ που σταθήκαμε υπεύθυνα απέναντι στις δύσκολες στιγμές του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια, βάζοντας πλάτη για να μην μείνει το νησί μας χωρίς διοίκηση και δούμε χειρότερα πράγματα από όσα ήδη είχαν πάρει θέση τους μήνες εκείνους.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί όταν κάποιοι σφύριζαν αδιάφοροι και έκαναν πολιτική εκδίκησης προς την ίδια την παράταξη τους, στον δήμαρχο, και κατ’ επέκταση σε όλο το νησί, εμείς χωρίς εγωισμούς βοηθήσαμε με οποίο τρόπο μπορούσαμε την λειτουργία του δήμου μας.

Με ψηλά το κεφάλι λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης και με ολοκάθαρο πρόσωπο θα συμμετέχουμε αρκετοί από μας στις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο μας, προσπαθώντας έμπρακτα να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να ανακτήσουμε χρόνο και έργα χαμένων προηγούμενων ετών.

Αυτοί που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο καλά θα κάνουν να κοιτάξουν το καθρέφτη και να αναρωτηθούν …. τι πρόσφεραν στο τόπο μας με αυτές τις πράξεις τους.

Κλείνοντας λοιπόν πρέπει να πω στον συντάκτη του άρθρου ότι το άρθρο σας είναι επιεικώς απαράδεκτο, η αντικειμενική και η έγκυρη δημοσιογραφία, δεν έπρεπε να αναφέρει ότι οι 19 απουσίες αφορούν τις συνεδριάσεις που ακολούθησαν και 18 διαδοχικές παραιτήσεις με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε συμβούλιο σχεδόν κάθε Κυριακή χωρίς κανένα αποτέλεσμα, και οι 4 για τους ορκωτούς λογιστές που είχαμε ενημέρωση εκ τον προτέρων ότι δεν θα παραστούν στο συμβούλιο;

Χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να επικοινωνήσετε μαζί μας, βγάλατε τα συμπεράσματα σας τα μεταφράσατε και μας καταδικάσατε, χωρίς αντικειμενική ενημέρωση προς τον Καρπαθιακό λαό.

Σίγουρα υπήρχαν και απουσίες από τακτικά συμβούλια αλλά σε ανθρώπινα και λογικά πλαίσια, χωρίς όμως να δικαιολογούν την έκταση του θέματος, που προσωπικά πιστεύω ότι έγινε για πολιτικές σκοπιμότητες.

ΜΗΝΑΣ Μ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ