Ανακοίνωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις της «Ομόνοιας Αττικής»

Όπως είχαμε αναφέρει στο έντυπο των Καλάντων, για τον εορτασμό του Πολιούχου του χωριού μας Αγίου Χαραλάμπους και για το έθιμο της «Γίλλας» , θα σας ενημερώσουμε προσεχώς.

Έτσι, σήμερα για τις δυο(2) αυτές εκδηλώσεις σας ανακοινώνουμε τα εξής:
Ο εορτασμός του Πολιούχου του χωριού μας Αγίου Χαραλάμπους θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η αρτοκλασία του συλλόγου μας στον Ιερό Ναό Παναγίας Νερατζιώτισσας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου & Νερατζιωτίσσης 1, στο Μαρούσι, κοντά στην αίθουσα του συλλόγου μας. Στη συνέχεια, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, με παραδοσιακό καρπάθικο γλέντι, σε ταβέρνα ή εστιατόριο ή αίθουσα, που θα σας ανακοινώσουμε εγκαίρως με νεότερη ανακοίνωσή μας, που θα περιέχει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Στην εκδήλωσή μας αυτή θα τιμήσουμε τους εισαχθέντες και τους αποφοιτήσαντες κατά τα έτη 2021 και 2022 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε όσα από τα μέλη μας έχουν παιδιά, που εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, να μας ενημερώσουν σχετικά, επικοινωνώντας μέχρι τις 31/1/2023 το αργότερο με τα μέλη του ΔΣ.

Ο εορτασμός του εθίμου της «Γίλλας» θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.

Η ευλογία των Γιλλών θα γίνει στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Νερατζιώτισσας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου & Νερατζιωτίσσης 1, στο Μαρούσι, κοντά στην αίθουσα του συλλόγου μας. Στη συνέχεια, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, με παραδοσιακό καρπάθικο γλέντι, σε ταβέρνα ή εστιατόριο ή αίθουσα, που θα σας ανακοινώσουμε εγκαίρως με νεότερη ανακοίνωσή μας, που θα περιέχει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.. Τις Γίλλες θα τις ζυμώσουμε την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 4 Μαρτίου 2023) στον γνωστό Καρπάθικο φούρνο στο Μαρούσι (Τηλ. Επικ.: 210-6128742).

Για την έγκαιρη προετοιμασία της εκδήλωσης και για να γνωρίζουμε πόσες Γίλλες έχουμε, παρακαλούμε όσα από τα μέλη μας έχουν Γίλλα να μας ενημερώσουν σχετικά, επικοινωνώντας μέχρι τις 20/2/2023 το αργότερο με τα μέλη του ΔΣ.

ΤΟ Δ.Σ