Την  Κάρπαθο  επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπάθου Γιάννη Νισύριο, την  Έπαρχο  Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου, Καλλιόπη Νικολαΐδου, τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Προγραμματισμού Δημοτικού Έργου και Επικοινωνίας Μανώλη Παραγυιό, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Πολιτικής Καρπάθου Γεώργιο Δήμαρχο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλειο Στασινόπουλο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΝΑΚΗΣ

Σε συνομιλία που είχε με τον κ. Στασινόπουλο για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ενημερώθηκε ότι παρά το γεγονός πως γίνονται προσπάθειες με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους γιατροί και νοσηλευτές για την εύρυθμη λειτουργία του, πρέπει ακόμα να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις  προκειμένου να παρέχεται στους κατοίκους υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει το κεντρικό κράτος να αφουγκραστεί τις ανάγκες των νησιωτών και να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υγειονομικό εξοπλισμό ενώ αναγκαία κρίνεται η άμεση τοποθέτηση αξονικού τομογράφου και η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Δήμαρχο Καρπάθου, Γιάννη Νισύριο και τους αντιδημάρχους Μανώλη Παραγυιό και Γεώργιο Δήμαρχο βρέθηκε η αδήριτη ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στο νησί, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάβαση των κατοίκων σε γειτονικές ΔΟΥ.

Αφενός θα εξυπηρετούνται άμεσα οι πολίτες, αφετέρου δεν θα επιβαρύνονται με άσκοπα έξοδα μετακίνησης. Σε ό,τι αφορά στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά,  η άμεση επαναφορά και εφαρμογή τους προκειμένου να ενισχυθούν καίριοι τομείς της νησιωτικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ερημοποίηση των παραδοσιακών οικισμών  της Καρπάθου, στην οποία συνετέλεσαν και οι περιορισμένες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να αποκόπτονται και κατά συνέπεια να περιθωριοποιούνται από το υπόλοιπο νησί.

Όπως ανέφερε ο κ. Π. Κουνάκης, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να θέσουν ως πρωταρχικό στόχο την ανάπλαση των συγκεκριμένων περιοχών που εκτός από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος θα συμβάλει και στην εκ νέου ενεργοποίηση του πρωτογενούς τομέα.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να θεσμοθετηθούν κίνητρα για τους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών και ιδιαίτερα την Όλυμπο που αποτελεί κοιτίδα ζώσας παράδοσης και Πολιτισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ- ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΝΑΚΗΣ

Τέλος σε συνάντηση με την  Έπαρχο  Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου, Καλλιόπη Νικολαΐδου συζητήθηκαν οι δυνατότητες  προώθησης του νησιού ως εναλλακτικός ποιοτικός τουριστικός προορισμός και αναλύθηκαν οι ενέργειες πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση

SKY|RODOS