Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου Βρυκούς | Mike Makrimanolis

Μετά από τα τελευταία “άνυδρα…: λόγω πανδημίας χρόνια, φέτος, γυρίσαμε τα ΚΑΛΑΝΤΑ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!!!

Την προπερασμένη Παρασκευή ( 06/01/2023 μ.Χ. ) μαζί με την κοπή της πίτας, πραγματοποιήθηκε και η ΣΕΜΝΗ ΓΙΟΡΤΗ για τα ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ του Συλλόγου μας!!!
Κοντεύει ένας χρόνος από τότε που η ΑΓΑΠΗ σας μας έδωσε “φύλλο πορείας…” και να γίνουμε ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ κι ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΚΟΥΠΟΛΑΤΕΣ στις ΙΣΙΕΣ ρότες της ΒΡΥΚΟΥΣ !!!

Φέτος δόξα Τον Θεό, μετά από τα τελευταία δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, μπορέσαμε να γυρίσουμε ξανά τα κάλαντα!!!

Ωκεανοί οι θύμησες και βουρκωμένα μάκια όπου κι αν επροάλλαμε … ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ από συγγενείς , γνωστούς και φίλους , ειδικά εκεί που τα είπαμε χαμηλόφωνα… και χωρίς όργανα.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ανοίξατε τις πόρτες σας!!!

Μας εώκετε “Τον ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ τον ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ!! ” και μας ετρατάρετε ΟΙΝΟ ΓΛΥΚΟ …

Και σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας εώκετε ΑΠΛΟΧΕΡΑ , εκτός από τις ΕΥΚΕΣ και τις συββουλές σας, ΜΕΑΛΟ μέρος από το υστέρημά σας!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από τα βάθη της ΨΥΧΗΣ μας και όλους τους γονείς που εποάλα τα παιά τους να μας ΑΠΟΦΑΝΕΨΟΥ, για ακόμη μνιά φορέα !!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και τα ίδια τα παιία που μας ΤΙΜΗΣΑΝ με την συμμετοχή τους και που σε κάθε ευκαιρία , με το δικό τους φέρεσται, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΝΤΖΟΥ γιατί τούτος ο τόπος είναι “ο ΟΛΥΜΠΟΣ της Παράδοσησ!!! “

Ξεχωριστά ΕΥΚΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους ταλαντούχους ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ μας και τα παιία πού’ ρταν μαξούς γι΄αυτό το σκοπό από την Αθήνα και από την Ομηρική Ηνεμόεσσα …

Σε όσους ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ δεν μπορέσαμε να πάμε , ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ … Δεν το κάμαμε πιταυτικού… Ξέρετε ότι σας ΑΓΑΠΟΥΜΕ όλους και δεν έχουμε να χωρίσουμε ΤΙΠΟΤΕ με κανένα !!!

Ο σκοπός μας, ένας από τους σκοπούς μας τέλος πάντων, είναι γραμμένος στα πανώφλια του Μεγάρου !!! Εμείς κάθε κριτική, την παίρομε σαν ΣΥΒΒΟΥΛΗ !!!

Την προπερασμένη Παρασκή, μαντζί με την κοπή της πίτας και την μπράβεψη των μαθητών , πραγματοποιήθηκε με ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ και η γιορτή για τα ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ του Συλλόγου μας.

Μας ΤΙΜΗΣΑΝ με την παρουσία τους και με τα ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ τους σχόλια για την ΠΡΟΣΦΟΡΑ της παροικίας μας στο νησί του ΔΙΑΓΟΡΑ οι αγαπητοί μας Μάνος Κόνσολας – Βουλευτής Ν.Δ. Δωδεκανήσου , ο Δήμαρχος Ρόδου  Αντώνης Καμπουράκης και οι αντιδήμαρχοι Στέφανος Δράκος και Στράτος Καρίκης !!!

Αίσθηση προκάλεσε το ότι αποχώρησαν όχι αμέσως μετά την πίτα όπως συνήθως συμβαίνει , αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες !!!

Αφού ΕΥΛΟΓΙΣΕ την κοπή της πίτας ο Πατέρας Ευθύμιος Γιαννακλής – εφημέριος Κοσκινού , κι αφού είπαμε όλοι μαζί τα κάλαντα στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή … για τους ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥΣ Προέδρους , Φαρμακίδη , Αβδελλή , Χατζηπαπά και Λεντάκη καθώς και για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΩΡΗΤΕΣ , ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΔΕΛΛΗ και ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑ’Ι’ΔΗ αλλά και όλους όσους ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ πολλά και δεν είναι πιά ανάμεσα μας !!!

Με ΜΕΑΛΗ συγκίνηση, μίλησαν και οι πρώην Πρόεδροι της Αδελφότητας μας , Ιωάννης Τσέρκης , Μανώλης Διακομανώλης και Νίκος Αναστασιάδης !!!

Ο αγαπητός μας Δάσκαλος Ι. Τσέρκης μεταξύ άλλων, υπενθύμισε σε όλους μας τον ΜΟΧΘΟ και την αγωνία όλων μέχρι να γίνει το Μέγαρο της Αδελφότητας λειτουργικό … Μίλησε για την εφημερίδα , και για τις πολλές εκδηλώσεις που έγιναν στις τρεις θητείες που ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ τον Σύλλογο μας .

Είπε ακόμα πως έγιναν πολλά “μικρά θαύματα !!!” και με την ΣΥΜΠΝΟΙΑ και την ΣΤΗΡΙΞΗ όλων, μπορούν να γίνουν πλιό πολλά και πλιό ΜΕΑΛΑ !!

Ο αγαπητός μας Μανώλης Διακομανώλης είπε για την ΗΜΕΡΑ ΟΡΟΣΗΜΟ26/11/1972 !!! Είπε για την ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ, την ΑΝΕΓΕΡΣΗ και τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της Εκκλησίας μας !!!

Εξήρε τον ρόλο των ΝΕΩΝ της παροικίας μας και τόνισε την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ του για την πορεία του Συλλόγου !!! Συνέχισε λέγοντας πως το ΕΜΕΙΣ κι όχι το εγώ , υπήρξε ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ όλων των Διοικήσεων και ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ να ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ και να ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ !!! Τόνισε την ΕΥΓΝΟΜΟΣΥΝΗ και τον ΘΑΥΜΑΣΜΟ του για τους ΙΔΡΥΤΕΣ της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ και τέλος , ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ όλους τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του !!!

Ο αγαπητός μας Νίκος Αναστασιάδης, που ήταν και ο αναγνώστης του ιστορικού των ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνων, είπε μεταξύ άλλων για τις ΜΕΑΛΕΣ προσπάθειες που έκανε ο Σύλλογος επί των ημερών του για να ΒΟΗΘΗΣΕΙ την ΜΑΝΑ ΕΛΥΜΠΟ !!! Είπε για τις εκδηλώσεις , τις πολλές ΔΩΡΕΕΣ που πήρε από τους ανά γής Ολυμπίτες και για την Ιθάκη μας αλλά και για τον Σύλλογο μας. Είπε για την αποπεράτωση του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟΥ, που σε μας τους παλιούς ξυπνά Ωκεανούς μνήμες !!! Αναφέρθηκε για τα δύο πολύ δύσκολα χρόνια της πανδημίας ... Είπε ακόμα ότι και ο ίδιος αλλά και οι πρώην Πρόεδροι δίνουν ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στα νέα παιδιά της παροικίας μας και ότι είναι πάντα ΠΡΟΘΥΜΟΙ να ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ για το ΚΑΛΟ όλων !!!

Από ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ δεν το είπε , αλλά θα το πούμε εμείς , πως είχε ΠΑΝΤΑ δίπλα του ,εκτός από ΑΞΙΟΥΣ συνεργάτες , μια ΠΑΝΑΞΙΑ βοηθό που ΒΟΗΘΟΥΣΕ τα ΜΕΓΙΣΤΑ !!! Το ΔΕΞΙ του χέρι , η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ του , η ΑΓΑΠΗΤΗ σε όλους μας ΣΟΦΙΑ ΣΟΦΙΛΛΑΣ !!! ΠΑΝΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ και με ΕΞΥΠΝΕΣ κινήσεις , ΒΟΗΘΗΣΕ αθόρυβα αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΑ και την ΜΑΝΑ ΟΛΥΜΠΟ , ειδικά τα τελευταία χρόνια της πανδημίας …

Η ΒΡΥΚΟΥΣ την ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ για όλα όσα έκανε αλλά και για αυτά που εξακολουθεί να κάνει !!!

Για την αγαπητή μας Σοφία, αλλά και για την αγαπητή μας Μαριγούλα Νικολάου – Βασιλειάδη, αξίζουν πολύ περισσότερα από ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ . ΠΡΕΠΕΙ και θα το πράξουμε !!!

Μίλησαν επίσης οι αγαπητοί μας Γ. Ζωγραφίδης Δάσκαλος , συγγραφέας και ΕΝΘΕΡΜΟΣ υποστηρικτής της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ , Ν.Ανδρεαδάκης , καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου , Ηλίας Τσέρκης Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και ο νύν Πρόεδρος της Αδελφότητας.

Ο αγαπητός μας Γ. Ζωγραφίδης είπε για την ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΡΕΙΑ των ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ , τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που έχει η ΒΡΥΚΟΥΣ και στάθηκε σε ένα γεγονός που τον ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ με τον τωρινό Πρόεδρο της Βρυκούς . Τόνισε πως με ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ μπορούμε ακόμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ!!!

Ο αγαπητός μας Νίκος Ανδρεαδάκης , μίλησε με πολύ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ λόγια για τον Σύλλογο μας , και ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ τα παιδιά πως η μια ΕΠΙΤΥΧΙΑ δεν είναι το ΠΑΝ … Η Ζωή έχει πολλές δοκιμασίες και θα χρειαστεί πολλές φορές να δώσουμε “εξετάσεις” ..Τόνισε πως οι ΑΞΙΕΣ και η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ να είναι τα ΕΦΟΔΙΑ για να φτάσουν ΨΗΛΑ και να κατακτήσουν τους ΣΤΟΧΟΥΣ τους!!!

Ο αγαπητός Ηλίας Τσέρκης , μίλησε για την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ που νιώθουμε όλοι όσοι έχουμε την ΤΥΧΗ και την ΕΥΛΟΓΙΑ να είμαστε ΟΛΥΜΠΙΤΕΣ !!! Τόνισε πως η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ είναι υποχρέωσή μας , μια και το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αγαθό όλων είναι η ΥΓΕΙΑ !!!

Για την καταγραφή αυτής της ΛΑΜΠΡΗΣ διαδρομής μισού ΑΙΩΝΑ , μόχθησε ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ για ακόμη μνιά φορέα ο αγαπητός μας Δάσκαλος Νίκος Μ. Μακρής !!!

Όσα και να του πούμε ,θα είναι στατσουλλίες … Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ πως αν είχαμε αρκετούς Δασκάλους ακόμη σαν τον Νίκο , ΚΑΝΕΝΑ παιί δεν θα χρειαζόταν να γιααίννει σε ΚΑΝΕΝΑ φροντιστήριο… Όλα τα παιία θα ααπούσα το Σκολειό , οι ονείς δεν θα κόφτα σαν τον Βέγγο από την αυγκή μέχρι τα σκουτούγια … και η Πατρίδα μας θα ‘το πλιό ΠΕΡΗΦΑΝΗ για τον ΛΟΓΟ και το ΦΕΡΕΣΤΑΙ των παιώ της !!!

Αγαπητέ Δάσκαλε , αγαπητή Ματίνα ( …η ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΙΔΑ !!! ) σας ΑΓΑΠΟΥΜΕ , και εσάς και όλη σας την οικογένεια ( ΜΑΝΟΛΗ και ΓΙΩΡΓΟ !!!) πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορούμε να το πούμε με λόγια και να το δείξουμε με έργα !!! Γιά όλα όσα έχετε ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στον τόπο μας , η ΟΛΥΜΠΟΣ σας έχει βάλει στο ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ της !!!

Το φλουρί της πίτας έπεσε στον γιό του Πατέρα Ευθυμιου , Κωνσταντίνο Γιαννακλή , που φέτος δίνει Πανελλήνιες !!! Του ευχόμαστε να είναι πάντα ΤΥΧΕΡΟΣ και πάντα να ΑΡΙΣΤΕΥΕΙ !!!

Ένα πανέμορφο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ , ήταν το δώρο για τον τυχερό της βραδιάς , που φρόντισε να προμηθευτεί η αγαπητή σε όλους μας Σοφία Σοφίλλα – Αναστασιάδη , ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑ από την κουμπάρα της κα. Μαίρη Χρυσοχόου !!!

Τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ !!!

Το φαγητό της βραδιάς , το επιμελήθηκε ο Νίκος Νικήτας, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ CHEF της Ελλάδας που έχει κατακτήσει ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ Γαστρονομίας και που η ΦΗΜΗ του έχει φτάσει στα πέρατα της γής !!! ΑΞΙΟΣ συμπαραστάτης του ο ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΣ σε όλες τις εκδηλώσεις μας , CHEF κι ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΧΟΡΕΥΤΗΣ , Βαλάντης Αντιμισιάρης !!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ όλα τα παλικάρια που βοήθησαν στο σερβίρισμα του φαγητού!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την δική μας Καλλιόπη Χηράκη , που συχνά με την ΒΟΗΘΕΙΑ άλλων και πότε – πότε μόνη της , μας βγάζει ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥΣ !!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ επίσης την οικογένεια ΠΑΧΟΥ που ήρθε από την Λάρδο και μας ΤΙΜΗΣΕ με την ξεχωριστή παρουσία της !!!

Κι όπως ήταν φυσικό ακολούθησε καθιστό γλέντι και μετά χορός !!! ΄

Τέλος , να σας πούμε λίγα λόγια που είπε ο τωρινός πρόεδρος . Συνοπτικά λοιπόν , είπε τα εξής :

“Αισθανόμαστε ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ και οφείλουμε πολλά σε όσους είχαν το όραμα , στους ΔΩΡΗΤΕΣ και σε όλους όσοι μόχθησαν για να γίνει η ΒΡΥΚΟΥΣ αυτό που είναι σήμερα !!! Οι Ολυμπίτες όλης της Γής , όπου κι αν βρίσκονται , μπορούν να αισθάνονται ΜΕΑΛΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ μας !!!

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους , για την ΑΓΑΠΗ και την ΣΤΗΡΙΞΗ σας , προς το ΝΕΟ συμβούλιο !!! Αισθανόμαστε την ΕΥΘΥΝΗ και το ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ που έχουμε απέναντι στην ΙΣΤΟΡΊΑ της ΒΡΥΚΟΥΣ …

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν , για να κρατήσουμε τούτο το ΚΟΣΜΟΞΑΚΟΥΣΜΕΝΟ , ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΟ και “ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΚΑΡΙ” σε ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ και θα συνεχίσουμε την ΛΑΜΠΡΗ κι ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ρότα που κρατά εδώ και ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια !!!

ΜΕΤΡΟ , ΚΟΥΜΠΑΣΟ , ΕΞΑΝΤΑΣ κι ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ είστε εσείς … Εμείς , το τωρινό συμβούλιο είμαστε το “πλήρωμα” που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, κάνει την δική του  “βάρδια …” στο δικό του ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ κρατώντας το τεμόνι !!!

Νιώθουμε απερίγραπτη ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για τα νιάτα του τόπου !!!

Πολλές φορές προσπαθούμε να δώσουμε συββουλές στους νέους μας , αλλά μέσα από τις συζητήσεις , καταλαβαίνουμε πως οι απαντήσεις τους είναι ΣΥΒΒΟΥΛΕΣ για όλους μας …

Το εγώ, θα το ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ σε εγό* και θα το ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ σε ΕΜΕΙΣ !!!

Τον ΣΕΒΑΣΜΟ θα τον έχουμε πάντα σαν ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!!!(Σεβασμό έχει όποιος ΘΥΜΑΤΑΙ και ΤΙΜΑ , αυτούς που πρέπει , όταν ΠΡΕΠΕΙ … κι όποιος καθημερινά μαλλώνει με την Λήθη … )

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ την οικογένεια μου , ΑΔΕΡΦΙΑ , εξ-ΑΔΕΡΦΙΑ , Θείους , θείες για τις ΣΥΧΝΕΣ ΣΥΒΒΟΥΛΕΣ τους !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τα παιδιά μου και την Ευγενία μου για την ΥΠΟΜΟΝΗ και την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ της !!!

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους εσάς που ΠΑΝΤΑ έχετε ένα ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ !!!

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και η ΑΓΑΠΗ σας, μας έδωσε “ΛΕΥΚΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ..” για να πάμε την ΒΡΥΚΟΥΣ … Λίο πλιό μπρός, λίο πλιό ΠΑΝΩ !!!

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ και ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΕΑ σε όλους!!!”

 Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου Βρυκούς | Mike Makrimanolis