Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η επίτιμος πρόεδρος της “Δωδεκανησιακής Μέλισσας” Μαίρη Παζαρτζή.

Η εκλιπούσα διετέλεσε επί πολλές δεκαετίες μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ως εκπρόσωπος της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Καρπάθου και πρόεδρος του από το 2005 ως το 2011.

Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησαν μαζί με τους συγγενείς και φίλους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίου, πολιτικοί, τα προεδρεία  των Καρπαθιακών και Κασιακών Συλλόγων της Αθήνας και του Πειραιά και το προεδρείο της “Δωδεκανησιακής Μέλισσας”.

Για την προσωπικότητα και την προσφορά της εκλιπούσης εκφωνήθηκαν πολλοί επικήδειοι, μεταξύ των οποίων αυτός της προέδρου κας Λιάνας Μαυρή-Κορκόνδειλα, το ψήφισμα της Επιτροπής Ρόδου της “Δωδεκανησιακής Μέλισσας”, και επικήδειοι με μαντινάδες που εκφωνήθηκαν με το γνωστό θαυμαστό και συγκινητικό τρόπο, από συγγενείς και φίλους.

Η Μαίρη Παζαρτζή με την εργατικότητα, την εντιμότητα και τη μαχητικότητα που τη χαρακτήριζε, τίμησε με την ενεργό συμμετοχή της το Σωματείο «Δωδεκανησιακή Μέλισσα».

Ειδικά από τη θέση της προέδρου ανάλωσε όλες της τις δυνάμεις και πέτυχε να προσφερθούν σημαντικά ποσά από μεγάλους χορηγούς για την ενίσχυση των υποτροφιών που είχε αναλάβει, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε για μια σειρά ετών οι υπότροφοι να ανέρχονται στην εκπληκτικό αριθμό των 75!

Επί της προεδρίας της η “Δωδεκανησιακή Μέλισσα” τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2008 και η ίδια μετέβη στη Ρόδο για την παραλαβή του τιμητικού διπλώματος από τα χέρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου, ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Επί  προεδρίας της, επίσης το Σωματείο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην Εκπαίδευση.
Η Μαίρη Παζαρτζή ήταν εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας από Καρπάθιους γονείς.

Πήρε το Πανεπιστημιακό της πτυχίο από το Πίτσμπουργκ University, συνέχισε τις σπουδές της στο George Peabody College, στο Univercity of Maiami του Οχάιο και στο  Lavern University.
Με πολλές μεταπτυχιακές σπουδές ειδικεύτηκε στη διδασκαλία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Δίδαξε σε σχολεία στις ΗΠΑ και όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, δίδαξε επί 35 χρόνια στα Σχολεία της Αμερικανικής παροικίας ACS Athens από το οποίο, για το σχολικό έτος 1991-1992, της απονεμήθηκε το βραβείο Excellent Achievment!

Παντρεύτηκε τον εκλεκτό εκπαιδευτικό, επίσης Καρπάθιο Κωνσταντίνο Παζαρτζή, απέκτησαν δύο παιδιά τη Φωτεινή σύζυγο του Σπύρου Φλογαίτη και τον Γιάννη παντρεμένο με τη Φανή Παπαρούπα, από τα οποία απέκτησαν 5 εγγόνια.

Η Μαίρη Παζαρτζή εκτός από τη δραστηριότητα που ανέπτυξε και την κοινωνική προσφορά μέσω του Σωματείου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», προσέφερε τις υπηρεσίες της και ως μέλος της Ουνέσκο, στο Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών, στο Σύλλογο Αρκασιωτών Καρπάθου, στις Καρυάτιδες και σε άλλους οργανισμούς. Η ιδιαίτερη πατρίδα της Αρκάσα Καρπάθου την τίμησε σε ειδική τελετή, σε αναγνώριση της δράσης και της προσφοράς της στον πολιτισμό.

Το διοικητικό συμβούλιο της “Δωδεκανησιακής Μέλισσας” απεφάσισε να αφιερώνει στη μνήμη της επίτιμου προέδρου της Μαίρης Παζαρτζή κάθε χρόνο, μια υποτροφία με το όνομά της, σε φοιτητή που θα σπουδάζει Παιδαγωγικά.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ