Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Κικίλιας έκανε  ιδιαίτερη αναφορά  στην Κάρπαθο – όπου βρίσκεται και ο ίδιος για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος – και στους εκατοντάδες πανέμορφους, αν και όχι τόσο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, για τους οποίους το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο με αποτέλεσμα ήδη να έχουν «φωτιστεί» και αναβαθμιστεί τουριστικά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟY

«Θυμίζω, η Ήπειρος πριν από μερικά χρόνια ήταν η πιο φτωχή περιφέρεια στην Ευρώπη και λέγαμε πόσο δύσκολα διαβιούν οι κάτοικοι της.

Τώρα, λοιπόν, τα Ιωάννινα, η Αρίστη, το Μέτσοβο, το Πάπιγκο, είναι προορισμοί που είναι sold out καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί και όμορφοι εναλλακτικοί προορισμοί στην Ελλάδα, νησιά που κατοικούνται, ηπειρωτικοί προορισμοί, στη βόρεια Ελλάδα, στη νότια Ελλάδα.

Θέλω να σας πω ότι εδώ, η Κάρπαθος, έχει ήδη πάρα πολλούς τουρίστες, πολύ κόσμο. Γερμανούς, Γάλλους, Βέλγους, Αυστριακούς, Σκανδιναβούς» είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες που συνομίλησε μαζί τους δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι για την αυξημένες τουριστικές ροές που παρατηρούνται στο νησί από νωρίς φέτος.

«Να έρθετε να δείτε τις τιμές στην Κάρπαθο, είναι εξαιρετικές για τους Έλληνες ταξιδιώτες και φυσικά για τους ξένους.

Αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε έναν τόσο  πανέμορφο προορισμό όπως είναι η Κάρπαθος.

Είναι ένα από τα διαμάντια του Αιγαίου» δήλωσε.