Το πρόσφατο βιβλίο του διακεκριμένου Φιλολόγου και Συγγραφέα κ.Γιάννη Ηλία Εμίρη, «Άγιοι που έζησαν στον 20ό αιώνα, Εις το καθ’ὁμοίωσιν επανήχθησαν»/Α΄τόμος, από τις εκδόσεις «ΜΕΛΩΔΟΣ» παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 30ή Μαΐου 2022 στην κατάμεστη αίθουσα του “Ιδρύματος Β. Μ. Θεοχαράκη, στην Αθήνα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κ.Φώτης Παπαθανασίου. Προλόγισε ο Πανοσ. Αρχιμ. π.Αναστάσιος Καντάνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσολογγίου και υπεύθυνος των εκδόσεων «ΜΕΛΩΔΟΣ».

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου και ο Καθηγητής και τ.Πρύτανης και τ.Βουλευτής κ.Θεόδωρος Φορτσάκης. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Ρήγας Αξελός και Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, ενώ τις ευχαριστίες του προς όλους εξέφρασε ο συγγραφέας κ.Γιάννης Εμίρης,

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος, Ιερείς, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής Βουλευτής κ.Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κοσμήτορας της Βουλής Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Βασίλειος Υψηλάντης, ο π. Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ.Κατερίνα Κατριβάνου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, ο Αγιογράφος και δημιουργός του εξωφύλλου κ.Βλάσης Τσοτσώνης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.