Το πρόσφατο δελτίο τύπου των 5 Συμβούλων του Δήμου μόνο ως κατάπτυστο μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΜΑΝΩΛΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗΣ

Η προσωπική επίθεση στα  λεγόμενα ενός κειμένου που είχε καθαρά ενημερωτικό περιεχόμενο και δεν έθιξε προσωπικά κανέναν, αποτελεί το επιστέγασμα μίας ακραίας συμπεριφοράς έξω από κάθε κανόνα της Δημοκρατίας που θυμίζει άλλες εποχές (1967). 

Το να κριτικάρεται  βάναυσα η άποψη ενός Δημοτικού Συμβούλου και να απουσιάζει εντελώς ο σχολιασμός στα πεπραγμένα διοίκησης ( που αναφέρονται στο δελτίο τύπου)  και τη πραγματική ουσία , είναι δείγμα ιδιοτέλειας και φανερής σκοπιμότητας σας.

Αν θέλετε να αφαιρείτε τον λόγο από τους Δημοτικούς Συμβούλους πρέπει να αναθεωρήσετε τα πολιτικά σας κίνητρα και τις θέσεις σας.

Έχετε αναγάγει την «λαϊκή εντολή» σε εύπεπτη καραμέλα νομίζοντας ότι ο Καρπάθιος ενδιαφέρεται για το ΠΟΙΟΙ κυβερνάνε και όχι για το ΠΩΣ διοικείται αυτός ο τόπος. Φαντάζεστε ότι με το να παρακωλύετε διαρκώς την άσκηση της διοίκησης εσείς θα δικαιωθείτε.

Εάν νομίζετε ότι η στρατηγική σας έχει αποτέλεσμα, τότε υποτιμάτε  τη νοημοσύνη των ίδιων των πολιτών.

Παρά όλα αυτά δεν αργεί η ημέρα που η κοινωνία θα σας αποβάλλει από τον οργανισμό της, όπως όλα τα  τοξικά συνονθυλεύματα.

Όσο «πιασάρικο» θεωρείται πως είναι να επιτίθεστε κατά πάντων λόγω απώλειας της εξουσίας που τόσο την επιθυμείτε, όσο και αν επικαλείστε συνεχώς την αδικία που έχετε υποστεί σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, αγνοείτε παντελώς ότι έχετε υποβαθμίσει το δημόσιο βίο αυτού του νησιού στο μέγιστο δυνατό, έχετε σπείρει τη διχόνοια και την αντιπαλότητα μέσα στη κοινωνία σε πρωτόγνωρο βαθμό και ταυτόχρονα αναγκάζετε ένα ολόκληρο νησί να ασχολείται με το προσωπικό σας πρόβλημα μόνο και μόνο για να μένετε στην επικαιρότητα.

Η αναδρομή στα στατιστικά των εκλογών έχει γίνει αρεστή συνήθεια σας για να κατευθύνετε τον κόσμο προς την πορεία που σας βολεύει αγνοώντας συστηματικά τη νομοθεσία και το Σύνταγμα της Χώρας βάσει των οποίων  προβλέπονται όλες οι πράξεις που αφορούν τη σύσταση της νέας διοίκησης.

Όσον αφορά την ενασχόληση μου με τα κοινά στο νησί της Καρπάθου η κοινωνία γνωρίζει την πολιτική μου διαδρομή , καθώς εδώ γεννήθηκα , μεγάλωσα και δραστηριοποιήθηκα.

Αν κάποιοι επαναπατρίστηκαν τυχαία για να εμφανιστούν ως μεσσίες αυτού του τόπου, ή κάποιοι άλλοι  απλά σφυρίζουν αδιάφορα υπακούοντας σε διαταγές, θεωρώ ότι ο πολιτικός πολιτισμός και η παιδεία  μου δεν μου επιτρέπουν να τους απαντήσω όπως τους αρμόζει.

Τέλος στην προσπάθεια σας αυτή να εκφοβίσετε τεχνηέντως με προπηλακισμούς, φωνές και ύβρεις όποιον βρίσκεται απέναντι σας , σας δηλώνω ορθά κοφτά ότι δεν εκφοβίζομαι δεν απειλούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου για αυτήν την αήθη επίθεση εις βάρος μου

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπάθου

Εμμανουήλ Βασιλαράκης

«Νέες» Πολιτικές-Πρακτικές στο Δήμου Καρπάθου