Όπως γνωρίζετε, προ διετίας αποφάσισα να ασχοληθώ με τη διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Καρπάθου, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη, που πιστεύω μοιραζόμαστε όλοι για την Κάρπαθο.

Dr ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Στον προεκλογικό συνδυασμό της ΑΠΕΚ ( Ανεξάρτητη Προοδευτική Ένωση Καρπάθου), υπήρχαν πολλά ικανά και αξιόλογα άτομα που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον Δήμο.

Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι εξ ’αυτών τελικά δεν εξελέγησαν.

Δεν στεναχωριέμαι που δεν εξελέγην Δήμαρχος Καρπάθου, λυπάμαι όμως που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, να κάνω όσα είχα εξαγγείλει και σχεδιάσει για την αναβάθμιση του νησιού.

Πολλά από αυτά τα πολύ σημαντικά έργα θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί, και άλλα θα είχαν αρχίσει να γίνονται, ιδίως στους νευραλγικούς τομείς της υγείας, συγκοινωνίας, κτηνοτροφίας, αλιείας αλλά και της γενικότερης
βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά, τα οποία, ως επί το πλείστον, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Εξάλλου, λυπάμαι ιδιαίτερα και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, ιδίως τα τελευταία δύο έτη, και που πιστεύω είναι σε όλους μας γνωστή.

Είχα παρευρεθεί στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο, παρατήρησα το κλίμα που επικρατούσε καθώς και τις διαθέσεις των ατόμων που συμμετείχαν, και
υπέβαλα τελικά την παραίτηση μου, αφού διαπίστωσα ότι, παρά τις καλές μου προθέσεις, ήταν προφανές ότι δεν θα μπορούσα από τη συγκεκριμένη θέση και με αυτές τις συνθήκες να προσφέρω έργο ή ουσιαστική βοήθεια.

Η εμπάθεια, τόσο μεταξύ των αντίπαλων παρατάξεων, όσο και εντός της ίδιας παράταξης, η έλλειψη προγραμμάτων, σχεδιασμού και συνεργασίας ήταν επόμενο ότι θα είχαν ως αποτέλεσμα να  φθάσει ο Δήμος στο αδιέξοδο που έφθασε.

Παρά δε την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η Κάρπαθος παραμένει στάσιμη, αν και ο  τουρισμός αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος των Καρπαθίων.

Πρόσφατα διάβασα διάφορες ανακοινώσεις αντιμαχόμενες σχετικά με ένα μεγάλο έργο, ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί, το λιμάνι της Καρπάθου.

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα έργα που πρέπει να γίνουν στην Κάρπαθο και επιβάλλεται να δοθεί η κατάλληλη λύση με σοβαρότητα και τεχνογνωσία, μέσω συνεργασίας με ειδικούς, και χωρίς καμία χρονοτριβή.

Πιστεύω ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν με τον συνδυασμό ΑΠΕΚ θα τηρήσουν στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης μας για το μεγάλο αυτό θέμα του Λιμένος Καρπάθου.  

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ