Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διοικητή 2η  ΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου  Χρήστο Ροϊλό  αλλά και στον Υποδιοικητή  Περικλή Αλεβίζο  απέστειλε ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του σχετικά με την επικείμενη υποστελέχωση του ΠΠ Ιατρείου Η.Ν. Κάσου αναφέρει συγκεκριμένα :

«Με την παρούσα επιστολή  θα  θέλαμε να σας  ενημερώσουμε ότι τις αμέσως  επόμενες μέρες το νησί μας θα   μείνει με έναν γιατρό καθώς  η μία εκ των  αγροτικών  γιατρών αποσπάστηκε  στο  ΠΠ Ιατρείο της  Χάλκης  και  ο δεύτερος  ολοκληρώνει την θητεία του παίρνοντας την κανονική του άδεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας  σε όλη τη χώρα αλλά και το  νέο  κύμα της νόσου covid -19 που αναμένεται  μετά τα Χριστούγεννα θα θέλαμε να εκφράσουμε την  ιδιαίτερη ανησυχία μας για την επικείμενη υποστελέχωση του ΠΠ Ιατρείου Η.Ν. Κάσου.

Αυτή την στιγμή ο επικουρικός γιατρός ο οποίος προσλήφθηκε πριν δύο μήνες περίπου  διενεργεί τον καθολικό εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση (3η) αλλά και με τις πρώτες δόσεις  σε όλες τις επιτρεπόμενες ηλικιακές  ομάδες  κάτι το οποίο θα διαρκέσει πάνω από 3 εβδομάδες ακόμα και απαιτεί την παρουσία του .

Επιπλέον στο νησί υπάρχουν πολλοί διαβητικοί για τους οποίους ο παραπάνω γιατρός δεν έχει το δικαίωμα συνταγογράφησης  φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών .

Όλες οι υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας υγείας και τα περιφερειακά  ιατρεία  θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις  τους κάτι το οποίο  απαιτεί  την στελέχωση τους με  ικανό αριθμό προσωπικού ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν  όλα τα περιστατικά .

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από  όλους την αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης των  πολυδύναμων περιφερειακών  ιατρείων  ειδικότερα  αυτή  την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

  Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σχετικά με την στελέχωση των  δύο θέσεων των αγροτικών γιατρών στο νησί ».

MIXAΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ