Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την μη κάλυψη του αιτούμενων θέσεων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή εργασία στους ΟΤΑ απέστειλε αίτημα νομοθετικής ρύθμισης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος όπου αναφέρει τα ακόλουθα :

MIXAΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Ν.ΚΑΣΟΥ

«Όπως ήδη γνωρίζετε αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 25.000 ανέργους που θα αφορά την απασχόλησΗ τους σε
δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας περιφερειών κ.α.

Στο πρόγραμμα αυτό όμως δεν μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις προηγούμενες προκηρύξεις με αριθ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020.
Ο αποκλεισμός των ανωτέρω ωφελούμενων στην νέα προκήρυξη δημιουργεί μέγιστο πρόβλημα στους μικρούς νησιωτικούς, ορεινούς και δυσπρόσιτους Δήμους της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τον μικρό πληθυσμό αυτών και τον ελάχιστο αριθμό ανέργων. Δεν μπορούν να καλυφθούν έτσι οι αιτούμενες θέσεις των εν λόγω Δήμων, προξενώντας πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία και στον προγραμματισμό τους.

Για τον ανωτέρω λόγο παρακαλώ όπως εισηγηθεί η ΚΕΔΕ αρμοδίως την κατάργηση του αποκλεισμού των ωφελούμενων που μετείχαν σε προηγούμενες προσκλήσεις στους μικρούς νησιωτικούς, ορεινούς και δυσπρόσιτους Δήμους , γεγονός που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην προσπάθεια που κάνουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών τους»