Έντεκα φουσκωτά σκάφη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, έφθασε τη Δευτέρα στο νησί της Κάσου όπου και παρέμεινε μέχρι και την Τετάρτη, πραγματοποιώντας ημερίδες και εξετάζοντας παράλληλα δεκάδες κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Οι εθελοντές της Σύνπλευσης (+πλεύση), που ξεκίνησε το ετήσιο ταξίδι της στις 23 Απριλίου και επισκέφθηκε τα νησιά Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σχοινούσα, Θηρασιά, Κάσο ενώ συνέχισε το ταξίδι της για Γαύδο και Αντικύθηρα.

Οι εθελοντές της σύνπλευσης έφτασαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο νησί της Κάσου.

Στη διάρκεια του διάπλου της, η ομάδα πραγματοποίησε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής  καρδιολογίας, παθολογίας, οδοντιατρικής, αγγειοχειρουργικής, παιδιατρικής, γυναικολογίας, πνευμονολογίας, γενικής ιατρικής, ακτινολογίας, οφθαλμολογίας, γενικής χειρουργικής, ψυχολογίας, φυσικοθεραπείας, μικροβιολογίας.

Στα παιδιά που κατοικούν στα εν λόγω νησιά, πραγματοποιήθηκαν προληπτικός έλεγχος σκολίωσης- κύφωσης, καρδιολογικός έλεγχος, οδοντιατρικός έλεγχος, οφθαλμολογικός έλεγχος, ενώ λειτούργησαν ιατρεία προληπτικής διάγνωσης και αντιμετώπισης καρκίνου του δέρματος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις ενώ εγκαινιάστηκαν έργα που είχαν παραχθεί από την εθελοντική αυτή οργάνωση.

Οι εθελοντές παραδίδουν τον εξοπλισμό στις σχολικές μονάδες του νησιού

Οι εθελοντές παραδίδουν τον εξοπλισμό στις σχολικές μονάδες του νησιού

Σε ότι αφορά στο νησί της Κάσου, εκεί κατασκευάστηκε αφαλατωτής για το Αρβανιτοχώρι, ο οποίος και εγκαινιάστηκε από τους εθελοντές της οργάνωσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές δράσεις, η μια με θέμα την προληπτική παρέμβαση στο κάπνισμα και μια που αφορούσε παιδιά δημοτικού και είχε ως θέμα την αφήγηση του βιβλίου «κρυστάλλινος αετός», ενώ έλαβε χώρα και παράλληλο εργαστήρι ζωγραφικής. Ακόμη, παραδόθηκε εξοπλισμός στις σχολικές μονάδες του νησιού.

Οι κάτοικοι της Κάσου, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους εθελοντές της +πλεύσης πραγματοποιώντας μια μικρή γιορτή με παραδοσιακούς χορούς, ενώ με μεγάλο ενθουσιασμό τους υποδέχθηκαν και οι εκπαιδευτικοί και τα μικρά παιδιά που κατοικούν στο νησί.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι ανάμεσα στους εθελοντές της +πλεύσης που περιοδεύει σε αυτά τα νησιά, ενώ ήταν αυτός που εγκαινίασε το μηχάνημα αφαλάτωσης στο χωριό Αρβανιτοχώρι.

(Πηγή: Ροδιακή)